Odmah da se izvinim sto postavljam "milion puta postavljeno pitanje" jos jedan put... Procitao sam, ono ako ne sve, onda vecinu postova prethodnih na ovu temu, ali opet nisam uspeo da podesim... ako neko bude bio raspolozen neka mi konkretno objasni sta da radim...
problem :
Hostujem prezentaciju kod provajdera i zelim da ogranicim pristup nekim direktorijumima.. Sada, ja napravim .htaccess datoteku i stavim je u dir koji hocu i zaista mi zatrazi pass kada pokusam da pristupim tom direktorijumu, medjutim ne prihvata mi pass koji sam definisao u .htpasswd...
A definisao sam je tako sto sam jednostavno u TXT editoru u fajl koji sam nazvao .htpasswd prekopirao liniju koda koju sam dobio na nekom od "htpasswd generatora na netu" ( note : istina svaki daje razlicit kod za isti user i pass )
pitanja :
gde **** gresim ? da li je normalno da ja kada posle pristupim preko WS-FTP klijenta sajtu ne vidim datoteke .htaccess i .htpasswd ? i da li moze neko od vas da mi da kod za sifru :moderator, pa ja samo da taj kod ubacim u htpasswd ?