Ja koristim Windows 2003 Standard server vec, recimo, 6 meseci. Nisam citao sta su ostali pisali ali dacu moj komentar...
XP nikada nije radio ok na mojoj masini... brzo se rusio, pokazivao cestu nestabilnost i sl. Windows 2000 pre toga je radio savrseno pa sam, posto je XP puko, instalirao Win 2k3. Prvo, 2k3 nema glupe xp teme - sto ne znaci da se ne mogu dobiti (jednim malim pechom). Svi sevisi za koje ste znali u XP-u, postoje i ovde ali su iskljuceni (svi oni glupi servisi koje uvek iskljucite kada stavite xp) plus ono sto se dobija novo (jer je server u pitanju).
Po mojoj proceni, sto se kasnije pokazalo tacnim u realnom radu, 2k3 radi brze i stabilnije od XP-a na istoj masini (tada xp1700+, 512 mb ddr400, kt333 ploca).
Sve igre i programi koji rade na 2k/xp rade i ovde jer je u osnovi to isti sistem (ima samo noviji kernel).
Stoga, ako se razmisljate da li da stavite win 2k3, moj savet je da to slobodno ucinite.
Internet ne cini ljude glupima. Internet cini ljudsku glupost dostupnijom (TM by me)
Webhost Hosting Services