Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Moj font u programu - bez instaliranja tog fonta?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Moj font u programu - bez instaliranja tog fonta?

[ Pregleda: 3167 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dwiz

Član broj: 27171
Poruke: 124
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Moj font u programu - bez instaliranja tog fonta?09.10.2004. u 21:24 - pre 214 meseci
Pomocu programa za izradu fonta izradio sam jedan svoj font. Zelim da u mojem programu slova budu pisana tim fontom , a da ne moram instalirati font na drugo racunalo. Kako napraviti da moj font na drugom računalu radi samo samo u mom programu tj. Da ne moram instalirati font.
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+11 Profil

icon Re: Moj font u programu - bez instaliranja tog fonta?09.10.2004. u 23:02 - pre 214 meseci
To radis tako so tpreko WIn API-ja pri pokretanju aplikacije dodas potreban font u tabelu fontova a pre izlaska iz nje ga uklonis.

Za dodavanje fonta ti treba

CreateScallableFontResource() - napravi resurs za font u datoteci
AddFontResource() - dodas resurs u tabelu fontova u sistemu

Posle ovoga bi trebao da posaljes poruku SnedMessage (HWND_BROADCAST, WM_FONTCHANGE, 0, 0) da bi ostale aplikacije znale da je dodat novi font.


Za uklanjanje fonta ide poziv funkcije

RemoveFontResource()

nakon koje idi isti SendMessage() da bi aplikacije znale da je font uklonjen.


 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Moj font u programu - bez instaliranja tog fonta?

[ Pregleda: 3167 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.