Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

include problem/pitanje

[es] :: PHP :: include problem/pitanje

[ Pregleda: 2275 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

[Unknown]

Član broj: 26564
Poruke: 50
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon include problem/pitanje08.10.2004. u 14:59 - pre 210 meseci
Imam jedan problem u vezi PHP-a... pocetnik sam i to teski...

Napravio sam si pocetnu stranicu (praznu, bez sadrzaja) i u tablicu upiso

Code:
<? @include ($sadrzaj); ?> 


imam jedno polje iznad te tablice u kojoj bi trebao pisati naslov (npr. slike)

E sad to pitanje... Da li je moguce da kada u browser upisem npr.

mojastranica/index.php?sadrzaj=slike.php

da mi se u tom polju za naslov napiše ono što je <title> ... </title> u stranici "slike.php" ?


Nadam se da sam dovoljno jasno objasnio problem...


Da li je to moguce? Ako je molim vas da mi objasnite...


Puno hvala!
 
Odgovor na temu

Zlatiborac
Vladimir
Zlatibor

Član broj: 5397
Poruke: 117
*.ptt.yu.

Sajt: www.dphotonews.com


Profil

icon Re: include problem/pitanje09.10.2004. u 20:50 - pre 210 meseci
Uf uf.,., ne mogu babe i zabe.,.,., uzmi neku knjigu ili idi na php.net i pogledaj sintaksu naredbe include.,.,.,

dalje, ne vidim potrebu za upisivanjem
Code:
mojastranica/index.php?sadrzaj=slike.php

jer sve ono nakon ? bi trebalo da generishesh pomocu php fajla.,.,., ali ti izgleda nisi ni svestan mogucnosti i nemogucnosti php-a.,.,., :)
Sajt sa dnevnim vestima vezanim za fotografiju, foto aparate i obradu slika
[url]http://www.dphotonews.com[/url]
 
Odgovor na temu

[Unknown]

Član broj: 26564
Poruke: 50
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: include problem/pitanje09.10.2004. u 22:02 - pre 210 meseci
Citat:

jer sve ono nakon ? bi trebalo da generishesh pomocu php fajla


Mozes malo pojasnit molim te... Kao sto rekoh totalni sam pocetnik... To sam naso u nekom tutorijalu to za poslje "?"
 
Odgovor na temu

Zlatiborac
Vladimir
Zlatibor

Član broj: 5397
Poruke: 117
*.ptt.yu.

Sajt: www.dphotonews.com


Profil

icon Re: include problem/pitanje10.10.2004. u 01:08 - pre 210 meseci
Kao shto rekoh morash pogledati upustvo.,., o ovome moze da se pishe podosta.
Sajt sa dnevnim vestima vezanim za fotografiju, foto aparate i obradu slika
[url]http://www.dphotonews.com[/url]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: include problem/pitanje

[ Pregleda: 2275 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.