Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)

[ Pregleda: 2704 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

85#[email protected]
Djuric Dalibor
Panchevo

Član broj: 145
Poruke: 97
*.telekom.yu



Profil

icon Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)26.04.2001. u 00:06 - pre 262 meseci
Za sad nekoliko problema :

1. Imam program koji treba da radi u pozadini i nesme da se iskljucuje...

Kako da ga sakrijem a da se nevidi u taskbaru,da se nevidi na Alt+TAB,da ne moze da se iskljuciti na End Task ....

2. Bezveze sam zaglavio kod Label-a

Napravio sam sopstveni kod za Brojac (stopericu) i sad kad treba da mi ispise vrednost na label-u nemogu da mu stavim da ...

Label1.Caption := ...... {ovde treba da bude jednako promenljivoj h1(integer)}
kako se to postavlja...

Hvala....Odgovorite sta znate....Bilo sta.... :D
I'm taking over a TV Network...
Finish up honey and get to sleep...
 
Odgovor na temu

modche




Profil

icon Re: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)26.04.2001. u 11:33 - pre 262 meseci
Prvo evo ti za stopericu:

Code:

var 
  TheTime:Integer; 

implementation 

Function GetCounter(Second:Integer):String; 
Var 
 Minute,NewSecond,Hour : Currency; 
Begin 
  Hour       := Int(Second / 3600); 
  Minute     := Int((Second-(Hour*3600))/60); 
  NewSecond  := Second-int(Hour*3600+Minut*60); 
  GetCounter := CurrToStr(Hour)+':'+CurrToStr(Minut)+':'+CurrToStr(NewSecond); 
End; 

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); 
begin 
 TheTime:=GetTickCount; 
end; 

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject); 
begin 
 Label1.Caption:=GetCounter(GetTickCount Div 1000 -TheTime  Div 1000); 
end; 


Za alt+tab to ne znam ali evo ti za taskbar:

Code:

procedure TForm1.FormActivate(Sender: TObject);
var Owner : HWnd;
begin
  Owner:=GetWindow(Handle,GW_OWNER);
  ShowWindow(Owner,SW_HIDE);
end;  


i za end task:

Code:

var
  Form1: TForm1;
function RegisterServiceProcess(dwProcessID, dwType: Integer): Integer; stdcall; external 'KERNEL32.DLL';

implementation

{$R *.DFM}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
RegisterServiceProcess(GetCurrentProcessID, 1);
end;


:)
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+164 Profil

icon Re: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)26.04.2001. u 13:37 - pre 262 meseci
Label.Caption := StrToInt(neki_ingeger_value);
 
Odgovor na temu

85#[email protected]
Djuric Dalibor
Panchevo

Član broj: 145
Poruke: 97
*.telekom.yu



Profil

icon Re: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)26.04.2001. u 15:18 - pre 262 meseci
hvala....evo vec proveravam.....

za skrivanje mi je invan pokazao ....

on timer1.timer
begin
form1.hide;
end;


I'm taking over a TV Network...
Finish up honey and get to sleep...
 
Odgovor na temu

85#[email protected]
Djuric Dalibor
Panchevo

Član broj: 145
Poruke: 97
*.telekom.yu



Profil

icon Re: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)27.04.2001. u 00:04 - pre 262 meseci
Napisao sam sopstveni Kod za stopericu... posto mi modchetov nije bas najbolje proradio ..... evo pa recite sta mislite....

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var h1,h2,m1,m2,s1,s2:integer;
begin
if label7.caption = ('true') then
begin
s1:=0;s2:=0;m1:=0;m2:=0;h1:=0;h2:=0;label7.caption := ('false')
end;
h1 := strtoint (label1.caption);
h2 := strtoint (label2.caption);
m1 := strtoint (label3.caption);
m2 := strtoint (label4.caption);
s1 := strtoint (label5.caption);
s2 := strtoint (label6.caption);
s2 := s2+1;
if s2 > 9 then
begin
s2 := 0;
s1 := s1+1
end;
if s1 = 6 then
begin
s1 :=0;
m2 := m2+1;
if m2 > 9 then
begin
m2 := 0;
m1 := m1+1
end;
if m1 = 6 then
begin
m1 := 0;
h2 := h2+1;
if h2 > 9 then
begin
h2 := 0;
h1 := h1+1
end;
end;
end;
label1.caption := inttostr(h1);
label2.caption := inttostr(h2);
label3.Caption := inttostr(m1);
label4.Caption := inttostr(m2);
label5.Caption := inttostr(s1);
label6.caption := inttostr(s2);
end;

Objasnjenje : ovih sest labela su za sate*2,minute*2 i sekunde*2 a label7 je kao uslov...

Za End Task mi je sasvim lepo proradilo i super sam ga iskoristio.....
Za Taskbar mi nije bas prepoznao GetWindow......a u stoperici FormCreate

1. Jos par pitanja !

Kako mogu da kad mi se otvori jedna forma koja se aktivira sa client-a na serveru disable-iram Keyboard i Mouse .... a kad se forma iskljuci sa clienta da se Enable-ira .... ? ???

I kako se aktivnost korisnika smanjuje na samo jednu vec otvorenu formu koja je aktivirana ? znaci da ne moze da radi nista drugo dok se ta forma ne iskljuci.....

Hvala



[Ovu poruku je menjao 85#[email protected] dana 04-27-2001 u 11:19 AM GMT]
I'm taking over a TV Network...
Finish up honey and get to sleep...
 
Odgovor na temu

Genie
Stojkovic Igor
Smederevo

Član broj: 100
Poruke: 54
*.ptt.yu

Sajt: galeb.etf.bg.ac.yu/~stojk..


Profil

icon Re: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)04.05.2001. u 16:18 - pre 262 meseci
Jedno pitanjce:
Za odredenu klasu sam devinisao nekoliko proceduralnih promenljivih. Kasnije u programu proverim da li je tim promenljivim dodeljena neka procedura pa ako jeste ja je pozovem. Zasto se posle tog poziva program ne vrati tamo odakle je pozvan i da li i kako to mogu da promenim?
Hvala

Igor GameMaker
 
Odgovor na temu

85#[email protected]
Djuric Dalibor
Panchevo

Član broj: 145
Poruke: 97
194.177.32.*



Profil

icon Re: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)10.05.2001. u 11:23 - pre 262 meseci
probaj odmah posle poziva da stavis manuelno vracanje nazad.... ???
I'm taking over a TV Network...
Finish up honey and get to sleep...
 
Odgovor na temu

Plamenko

Član broj: 510
Poruke: 36
*.19.EUnet.yu



Profil

icon Re: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)08.07.2001. u 15:35 - pre 260 meseci
85#[email protected] Pitao si :
I kako se aktivnost korisnika smanjuje na samo jednu vec otvorenu formu koja je aktivirana ? znaci da ne moze da radi nista drugo dok se ta forma ne iskljuci.....

Probaj da pri otvaranju te forme koja mora da bude jedina aktivna za dogadjaj OnActivate ( ili OnCrate ) postavis svojstvo Enabled ostalih formi na False. Dakle otprilike:

Form1.Enabled:=False;
...

i tako za sve forme koje su otvorene. Zatim za dogadjaj OnClose vratis svojstva na True.
Postavlja se problem sta se desava ako imas vise formi aktivnih a nebi trebale da budu kada se otvori ta stroga forma.Kako da znas koje ce forme korisnik da otvori pre otvaranja te 'opasne' forme ali probaj da izbangavis sa ovim sto sam ti rekao pali na jednostavnijim projektima. Ako neko ima bolje resenje i ja sam zainteresovan.

[Ovu poruku je menjao Plamenko dana 07-08-2001 u 03:37 PM GMT]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Sitni Problemi (stalno cu da vas nesto pitam)

[ Pregleda: 2704 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.