Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

FLASH problem oko prepoznavanja...

[es] :: Flash :: FLASH problem oko prepoznavanja...

[ Pregleda: 2383 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

~ChiCk.

Član broj: 35913
Poruke: 19
*.ptt.yu

ICQ: 117767267


Profil

icon FLASH problem oko prepoznavanja...29.09.2004. u 00:21 - pre 207 meseci
ako je npr prethotdno inst. filma u root.u pozvana a film ima stop na 7.frejmu
kako da instanca dugmica u root.u prepozna u kom je frejmu taj film?

thnx
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
195.178.55.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: FLASH problem oko prepoznavanja...29.09.2004. u 07:19 - pre 207 meseci
Pogledaj Help za _currentframe.
 
Odgovor na temu

~ChiCk.

Član broj: 35913
Poruke: 19
*.ptt.yu

ICQ: 117767267


Profil

icon Re: FLASH problem oko prepoznavanja...29.09.2004. u 19:01 - pre 207 meseci
eh pa
sve mi je to jasno oko _currentframe.a
ali recimo da mi sledeca skripta ne raadi kako treba tj:

Code:



on (press) {
    if (_level0.film1._currentframe < 30){      
        _level0.film1.gotoAndPlay (30);
    /*    if (_level0.film1._currentframe == 59){
                loadMovie("photoWorks_belgrade.swf", _level0.blank);
            }*/
    }
    else {
        if(_level0.blank.masker == undefined){
            unloadMovie(_level0.blank);
            _level0.film1.gotoAndPlay(60);
    /*        if (_level0.film1._currentframe == 100){
                loadMovie("photoWorks_belgrade.swf", _level0.blank);
            }*/
        }
        
        else{
            stop();
        }
    }
}



na stejdzu postoje:
meni, glavni film(film1) koji pretstavljai neku vrstu pozadine, i prazan film (blank) za loadovanje posebnih swf.ova

film1 ima 100 frejmova od toga se :

*prvih 29 frejmova(graf. koja upada u kadar) se aktivira prilikom otvaranja celog tog index swf.a

*drugi deo od 30. do 59. frejma( graf. izlazi iz kadra) se pokrece prilikom klika na bilo koje dugme iz menija po 1. put , odnosno ako je film1 je na currentfrejmu manjem od 30 ==> blank je prazan

*treci deo od 60. do 100. frejma (intro za prelazak izmedju stranica menija-isti za sve str) se aktivira ako vec ima necega u blank-u, a da nije sopstveni swf(da se ne bi ucitavao vec ucitani swf)

------------------------------------------------------------------------------

e sad moje pitanje :)))
whyt.fck mi ne radi /* ... */ deo skripte, koji treba da prepozna da li se intro izmedju str zavrsio da bi tekk onda loadovao Novu str ???
------------------------------------------------------------------------------

valjda sam objasnila :P a mozda sve ovo moze i jednostavnije?
thnx
 
Odgovor na temu

~ChiCk.

Član broj: 35913
Poruke: 19
*.ptt.yu

ICQ: 117767267


Profil

icon Re: FLASH problem oko prepoznavanja...29.09.2004. u 19:07 - pre 207 meseci
ps masker je instanca na _root.u swf.a koji se ucitava tim dugmicem
pa ako je taj swf vec ucitan u blank, onda _level0.blank.masker postoji odnosno
Nije Undefined
(proverava da li se klikce na dugme vec ucitanog swf.a)
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
195.178.55.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: FLASH problem oko prepoznavanja...30.09.2004. u 07:46 - pre 207 meseci
Ovaj put pogledaj _framesloaded i _totalframes, jer sa loadMovie se film ne učitava momentalno.
 
Odgovor na temu

~ChiCk.

Član broj: 35913
Poruke: 19
*.ptt.yu

ICQ: 117767267


Profil

icon Re: FLASH problem oko prepoznavanja...30.09.2004. u 19:23 - pre 207 meseci
ne treba mi preloader!
treba mi skripta za dugme
koja vidi da je film1
(koji je vec ucitan i stoji//sastavni deo glavnog.swf.a)
dosao do y frejma
i da se tek onda ucitava Novi swf(sa sopstvenim preloaderom) u blank


.....treba mi neko resenje probl.
a ne tutoriali o znacenju promenljivih......................
 
Odgovor na temu

~ChiCk.

Član broj: 35913
Poruke: 19
*.ptt.yu

ICQ: 117767267


Profil

icon Re: FLASH problem oko prepoznavanja...30.09.2004. u 21:09 - pre 207 meseci
neverMind
snasla sam se na nekim primerom Moe.a
;)
 
Odgovor na temu

Moe
marko jezic
Banjaluka

Član broj: 16372
Poruke: 38
*.bl.pttrs.net

Sajt: www.halloweenworkshop.cjb..


Profil

icon Re: FLASH problem oko prepoznavanja...06.10.2004. u 10:38 - pre 207 meseci
Sad znam da moj zivot ipak ima smisla.....smrc! :)
I'm better than dirt!!!
Well, most kinds of dirt...
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: FLASH problem oko prepoznavanja...

[ Pregleda: 2383 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.