Ako je memo polje popunjeno tekstom kako da mu zadam da on selektuje sve ono sto ja napisem u edit boxu, odnosno da radi da pretrazivac memo-a. Npr, ja u edit polje unesem rec kompjuter i on selektuje svugde u memo polju tu rec
Kako?
koliko ja znam, to neće da može. memo može da ima samo jednu selekciju u jednom trenutku, znači u kontinuitetu, bez prekida.
za tako nešto bi morao da bojiš text/pozadinu ispod svih pojava tražene reči, a za to bolje potraži neku RTF ili HTML kontrolu viewer ili editor (zavisno da li ti treba samo pregled ili editovanje).
Radi, ali kako sada da klikom na neko dugme on dalje pronadje isti pojam ali koji se pojavljuje drugi ili treci ili ko zna koji put, u stvari da radi kao taster "F3" za pretragu koda u delphiju i pretpostavljam wordu?
Odseces deo teksta koji je ispred trenutno oznacenog + trenutno oznaceni tekst, pa sa POS pronadjes sledece pojavljivanje trazenog teksta u onome sto ostane. Ako nisam pogresio to moze da izgleda ovako:
:) Znam, glupo je, ali me definitivno mrzi da racunam koliko zaista znakova treba da se iskopira. Mozda mi je promakla, ali ne postoji funkcija
"copy od n-tog znaka pa sve do kraja", zar ne?