Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Proveravanje u bazi?

[es] :: PHP :: Proveravanje u bazi?

[ Pregleda: 2640 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
212.200.108.*



Profil

icon Proveravanje u bazi?27.09.2004. u 08:08 - pre 206 meseci
Imam u bazi uneseni username i password.

Oni su uneseni prilikom instalacije foruma koji pravim.

Sad kad se treba pristupiti administraciji koja sadrzi 2 fajla "index.php" i "admin.php"

Kad se ukuca www.adresa.com/forum/admin , treba da se otvori index.php koji trazi da se unese admin username i pass.

Ako su oni jednaki sa pass i user iz baze daa se pristupi admin.php , ako ne greska.

Ali naravno takodje ako se ukuca www.adresa.com/forum/admin/admin.php , da kaze da nisam ulogovan...

zna li neko?
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
212.200.108.*



Profil

icon Re: Proveravanje u bazi?27.09.2004. u 08:30 - pre 206 meseci
Table se zove users.

Ima polja "$username" "$pass" .
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teleklik.net.

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Proveravanje u bazi?27.09.2004. u 11:32 - pre 206 meseci
Kada vec pravis forum moj savjet je da skines neki vec koji svi koriste phpBB, ovo ono, i vidis kako su to neki drugi ljudi uradili.

A evo i tvog rjesenja:

index.php -- forma i code za login
admin.php -- aministracija

Napravis da admin.php nece da se prikaze bez sessije, nego ako nema sessije da se redirektuje na index.php.

Index.php je forma. Kada popunis formu podaci se prosledjuju u SQL komandom
Code:

SELECT count(*) FROM tabela_korisnika WHERE username='$username' AND password='$password';


Ako je upit vraca 1 onda su podaci ok, i autorizacija ja prosla. Pravis sesiju i redirektujes na admin.php.
Ako vraca 0 ili bilo sta drugo onda nije ok, izbacis error.
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
212.200.108.*



Profil

icon Re: Proveravanje u bazi?27.09.2004. u 11:38 - pre 206 meseci
Sve mi je jasno , hvala...

JA ucim PHP pa eto poceo sam da radim jedan forum , koji je prot.

Inace vec koristim phpBB ( http://www.vr.co.yu/forum )
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
212.200.108.*



Profil

icon Re: Proveravanje u bazi?29.09.2004. u 08:18 - pre 206 meseci
hmmm....nešto neće.

Napravio sam formu ( index.html ) i njen kod:

Code:

<html>
<head><title>pForum LogIn</title></head>
<body>
<b>Please enter Admin username and password.</b>
<br>
<br>

<form  action="admin.php">
UserName:
<input type=text name="user">
<br>
<br>
PassWord :
<input type=text name="passwd">
<br>
<br>
<input type=submit name=dugme value = Submit>
</form>
</body>
</html>


I napravio sam admin.php i mislim da je tu greška , pa Vas molim da prepravite...

Code:

<?php
@include('config.php');
mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
mysql_select_db("$dbname");

SELECT count(*) 
FROM users WHERE username='$username' AND password='$password';

if ($user=="$username" AND $passwd=="$password") echo "Logged in...please wait";
if ($user!=="$username" OR $passwd!=="$password") echo "Wrong Username/password";
?>


I sad kad napravim admin.php i kad se korisnik uloguje , kako će on da pristupi administraciji , ako je administracija u admin.php???
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net



+256 Profil

icon Re: Proveravanje u bazi?29.09.2004. u 09:28 - pre 206 meseci
Ne, ne, ne, ne mozes direktno da stavis sql kod - moras kroz mysql_* funkcije php-a. Vise o tome recimo na:
http://www.onlamp.com/pub/a/php/2004/02/19/php_foundations.html
http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/phpmysql/
Ono sto tebi treba mozes videti kroz primere recimo na:
http://www.acecoolco.com/media_tutorialshow.php?id=50
http://devmafia.com/article.php?aid=40

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
212.200.108.*



Profil

icon Re: Proveravanje u bazi?29.09.2004. u 09:40 - pre 206 meseci
Hvala ti , pokusacu.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Proveravanje u bazi?

[ Pregleda: 2640 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.