Citat:
boccio: uh...jel ovo trenutno lose raspolozenje preovladalo ili stvarno tako mislis? koji nihilizam, lep' ti se

Nisam znao da tako zvuči. Samo razmišljam praktično: da sam poslodavac, nikad se ne bih zadržao na pretraživanju baze nekog sajta (ma koliko da je veliki), već bih pre svega dao oglas (možda i na tom sajtu). Sa druge strane, kao kandidat koji konkuriše na neki posao (ali stvarno konkuriše, ne mislim na spamovanje CV-jem naokolo), uvek volim da prilagodim CV i cover letter poslu za koji konkurišem. Ne želim da moram da ga menjam i na n HR sajtova, kao što ne želim da dođem u situaciju da neko nabasa na moj CV od pre par godina, ako slučajno ispustim neki od HR sajtova na koji sam se prijavio.
Naravno, super je ideja da, kao kandidat, ostavim svoj e-mail i skup ključnih reči koje me interesuju (dva tekst boksa popunim za manje od minut), pa da mi sistem na mejl forwarduje sve oglase koji odgovaraju. Za razliku od popunjavanja beskrajnih formulara na kakve se ponekad nalazi kad se negde konkuriše ili ostavlja CV.
Pozdravljam ideju za HR sajt, ali ne treba se upecati u pravljenje kompleksne baze kadrova (znate ono: tabela "PoznavanjeJezika" sa poljima "KandidatID", "JezikID", "Nivo")

koja će da zvrji prazna.
Primer dobrog HR sajta (naravno, može se dosta toga poboljšati) je, verovali ili ne, infostud. Jeste da je dizajn arhaičan, ali sajt odlično služi svrsi. Ključna reč: jednostavnost.