Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VC++ i spajanje stringova?

[es] :: .NET :: VC++ i spajanje stringova?

[ Pregleda: 2519 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Acid.Reconected
Nikola Milanovic
Cacak

Član broj: 32821
Poruke: 20
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon VC++ i spajanje stringova?10.09.2004. u 10:00 - pre 215 meseci
Pozdrav svima,

Kako da u Visual C++.net 2003 spojim dva ili vise stringova u jedan?

Code:

String s="Nikola";
String d=" Milanovic";
String a=s+d; //?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!


Hvala!
Hide me away from danger
 
Odgovor na temu

`and

Član broj: 32490
Poruke: 776
*.vdial.verat.net

Sajt: www.bitbyterz.org


Profil

icon Re: VC++ i spajanje stringova?10.09.2004. u 10:23 - pre 215 meseci

Ne znam da li je nesto drugacije kod .Net ali ovo bi trebalo da radi svuda :

header : #include <string.h>
code : char *strcat(char *str1,char *str2)
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: VC++ i spajanje stringova?10.09.2004. u 13:18 - pre 215 meseci
Code:

    String* s = S"Nikola";
    String* d = S"Milanovic";
    String* a = String::Concat(s, d);
    Console::WriteLine(a);

 
Odgovor na temu

Acid.Reconected
Nikola Milanovic
Cacak

Član broj: 32821
Poruke: 20
*.smin.sezampro.yu.



Profil

icon Re: VC++ i spajanje stringova?11.09.2004. u 13:30 - pre 215 meseci
Hvala.

jel moze sda jedno dopunsko pitanje?
1. Kako (bez for petlje) napreviti string koji je sacinjen od nekoliko isitih stringova:
U VB-u bi islo ovako:
Code:

Dim s as String=new String(kojiString,kolikoPuta);

Konkretno treba mi string koji je ovo: " "

2. Cemu sluze oznake S i L ispred stringa? Koje jos oznake postoje?

HVALA>
Hide me away from danger
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net



+6 Profil

icon Re: VC++ i spajanje stringova?12.09.2004. u 02:45 - pre 215 meseci
Citat:
Acid.Reconected: Hvala.

Code:

Dim s as String=new String(kojiString,kolikoPuta);



Koliko znam, ovako nešto ne može ni u VB-u, osim ako je kojiString char a ne string. Ako si na to mislio, onda bi u MC++ to bilo:

Code:

String* s = new String (L' ', 5);

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: VC++ i spajanje stringova?

[ Pregleda: 2519 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.