Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php logirane na htaccess

[es] :: PHP :: php logirane na htaccess

[ Pregleda: 2726 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Cr4x0r
STC
ROOT

Član broj: 12673
Poruke: 225
*.as53.sa-ap.bih.net.ba.

Sajt: www.hepek.tk


+1 Profil

icon php logirane na htaccess07.09.2004. u 20:00 - pre 188 meseci
Hmm pokusao sam ovaj code:

Code:

<?
$u=$_REQUEST[u];
$p=$_REQUEST[p];
header("Location: $u:[email protected]/cms/");
?>


al izgleda da IE sa patch-om nedopusta vishe taj nacin logiranja na htaccess ima li sanse da se preko PHP scripte logujem na HTACCESS??
Kome nevalja zna đe su vrata!!
 
Odgovor na temu

Cr4x0r
STC
ROOT

Član broj: 12673
Poruke: 225
*.as53.sa-ap.bih.net.ba.

Sajt: www.hepek.tk


+1 Profil

icon Re: php logirane na htaccess07.09.2004. u 20:34 - pre 188 meseci
hmm razmisljao sma nesto bil se to moglo preko socketa uraditi al zavisi kao htaccess radi(logira li ip ili je to u IE-u kao sesije da se nemora svaki put logirati)
Kome nevalja zna đe su vrata!!
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.231.216.81.gus.vf.siwnet.net

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: php logirane na htaccess08.09.2004. u 13:47 - pre 188 meseci
To (verovatno) nije problem do IE-a vec je problem do tvog koda...

Recimo da je $u = "dejan" a $p = "lekic" - koja je lokacija gde treba da

se ode? Evo koja: dejan:[email protected]/cms/ , sto NIJE ispravan URL.

Fali ti ovako nesto:

Code:

<?php
  $u=$_REQUEST[u];
  $p=$_REQUEST[p];
  header("Location: http://$u:[email protected]/cms/");
?>


[Ovu poruku je menjao leka dana 08.09.2004. u 15:50 GMT]
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

stsung
NS

Član broj: 12899
Poruke: 432
*.panline.net



+2 Profil

icon Re: php logirane na htaccess08.09.2004. u 19:27 - pre 188 meseci
Pozd.
Ako se ne varam, uz primenjen IE patch i na ovaj nachin - nikako. Stvar je u tome da browser treba da poshalje user/pass podatke a ne PHP, a poshto pomenuti patch onemogucava da se to radi preko URL-a ... mrka kapa zla prilika :) Ako pravish neshto svoje, ondaK predlazhem da uvedesh sesije i to je to.
Svako dobro.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: php logirane na htaccess

[ Pregleda: 2726 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.