Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Troslojna arhitektura

[es] :: Art of Programming :: Troslojna arhitektura

[ Pregleda: 6069 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dostanov

Član broj: 978
Poruke: 146
*.hemo.net

Jabber: dostanov@elitesecurity.org


Profil

icon Troslojna arhitektura28.02.2002. u 16:47 - pre 220 meseci
Da li moze neko da navede (ili jos bolje link) skolski primer troslojne arhitekture neke jednostavne aplikacije tipa ubaci, obrisi, azuriraj ...
Interesuje me konkretno kako se realizuje sam spoj izmedju prvog nivoa (GUI) i drugog nivoa (logike). Ne trazim da mi neko napise celu aplikaciju, vec samo kako se realizuju veze izmedju razlicitih nivoa.

Znaci imam jednu klasu koja bi nacrtala formu, i to bi bio prvi sloj. Npr. na njoj se nalaze tri textbox-a i tri dugmica. Ako ne gresim, ta veza bi se uspostavila preko dugmica, tako sto bi se pozvala neka klasa iz drugog nivoa koja bi vratila podatke, obrisala, dodala ili nesto drugo.

Pretpostavljam da se veza izmedju drugog nivoa i treceg nivoa (baze) realizuje samim uspostavljanjem konekcije na bazu.

Najbolje bi bilo da je sam kod u C#, ali ne bunim se ni da je u C++ ili Javi.

Hvala!
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
199.171.112.*



+6 Profil

icon Re: Troslojna arhitektura28.02.2002. u 20:50 - pre 220 meseci
Ova tema je prvobitno bila postavljena u C/C++ forumu, ali smatram da joj je pre ovde mesto, pa sam uzeo slobodu da je prebacim. Nadam se da se ne ljutiš :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Art of Programming :: Troslojna arhitektura

[ Pregleda: 6069 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.