Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Turbo i Visual [ razlika ]

[es] :: C/C++ programiranje :: Turbo i Visual [ razlika ]

[ Pregleda: 5911 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

djuki




Profil

icon Turbo i Visual [ razlika ]21.04.2001. u 20:37 - pre 246 meseci
Bilo bi dobro da mi neko objasni razliku izmedju turbo c++-a i visual c++-a.
Ja trenutno imam Turbo c++ v 4.5 pa me zanima da je najbolje sa njim poceti ili da nabavim drugu verziju c++-a poshto sam video da ima dosta razlika u codu.
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
*.verat.net



+1 Profil

icon Re: Turbo i Visual [ razlika ]21.04.2001. u 20:54 - pre 246 meseci
Mozda to sto Visual ima MFC mada stvarno ne bih znao da kazem razliku...meni je uvek trebao ANSI C/C++ tako da znas ono nisam primecivao nikakve razlike...
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.udd.htu.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Turbo i Visual [ razlika ]22.04.2001. u 20:21 - pre 246 meseci

Jeste, po meni je najbolje poceti sa Turbo C++-om kada je C/C++ programiranje za Windows u pitanju. Predlazem da posle jedno godinu dana, dakle kada se "uhodas" predjes na Cygwin i stvar je gotova, kad jednom pocnes da koristis GNU C za tebe vise nece postojati nijedan drugi kompajler.

Ponavljam, Turbo C++ je najbolji za ljude koji pocinju sa C/C++-om.

Ali Cygwin (GNU C kompajler za Windows) je najbolji!

Pozdrav!

Citat:
djuki wrote:
Bilo bi dobro da mi neko objasni razliku izmedju turbo c++-a i visual c++-a.
Ja trenutno imam Turbo c++ v 4.5 pa me zanima da je najbolje sa njim poceti ili da nabavim drugu verziju c++-a poshto sam video da ima dosta razlika u codu.


Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

tOwk
Danilo Šegan
Zemun/Beograd

Član broj: 94
Poruke: 2743
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 9344053
Sajt: alas.matf.bg.ac.yu/~mm011..


+2 Profil

icon Re: Turbo i Visual [ razlika ]08.05.2001. u 23:52 - pre 246 meseci
Sto se tice pocetka, preporucujem ANSI C/C++, bilo koji kompaljer. (greska?)


Razlozi su sledeci:

- Naucite pravu sintaksu koju podrzavaju gotovo svi C/C++ kompajleri.

- Razdvojite jezik od biblioteka: znate tacno sta vam nudi C/C++, sta biblioteke na sistemu, a sta sam sistem.

- Ne naviknete se na crtanje programa i ko zna sta jos.

- Naucite da sami pravilno organizujete vece programe hijerarhijski (ne pustate da vase radno okruzenje to radi)

- Naucite da koristite komandne alate, i kako C/C++ u sustini radi (kako se povezuje objektni kod u izvrsni fajl, itd.)


Sve ovo su manje-vise licna shvatanja, pa se prema njima i tako rukovodite. Istina, nadam se da i u njima ima nesto istine, posto sam ja ubedjen da je tako (a ne volim kad sam u zabludi).

Pozdrav.
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.
 
Odgovor na temu

uLtracode
Nemanja Marjanovic
Centar za Moderno Drustvo Sabac
Srbija/Sabac

Član broj: 40
Poruke: 490
*.verat.net



Profil

icon Re: Turbo i Visual [ razlika ]23.09.2001. u 20:38 - pre 241 meseci
daj da da neko link za TURBO C gde ima da se skine nikao da pronadjem

mislim hocu onu verziju u kojo se koristi mis a ne ona 2.01 jeste dobra ali me nervira


a moze i visual c ako nije veliki
I don't need a reason!!!


 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16184
*.verat.net



+6983 Profil

icon Re: Turbo i Visual [ razlika ]23.09.2001. u 20:43 - pre 241 meseci
Ako cemo do kompajlera, Visual C(++) kompajler generise brzi kod. Naravno, MSVC trazi jaci racunar, ali to danas vise nije vazno.

Sto se tice ANSI-C conformance, oba su relativno dobra. MSVC++ ima bolje okruzenje, i lepsi (po meni) help.
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

MoHicAn

Član broj: 43
Poruke: 1893
*.yubc.net



Profil

icon Re: Turbo i Visual [ razlika ]23.09.2001. u 20:58 - pre 241 meseci
Citat:
uL7r4C0d3 je napisao:
daj da da neko link za TURBO C gde ima da se skine nikao da pronadjem

mislim hocu onu verziju u kojo se koristi mis a ne ona 2.01 jeste dobra ali me nervira


a moze i visual c ako nije veliki



Imam ja na cd-u ako oces

Borland turbo C++ 3.0 za dos

A imam i taj noviji graphicki da kazem turbo isto borlandov samo da otmem ortaku

BTW na ovom drugom imam sve od kompailera za windoz koji ce ti trebati ...
Zaboravio sam sad koji jos imaju pored Borlandovih i microsoftovih ....
reci cu ti kad ga otmem ...


pa ako bude neki counter uskoro mogu ti ponesem itd itd ...
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.20.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: Turbo i Visual [ razlika ]24.09.2001. u 01:17 - pre 241 meseci
zanima me kod tih konzolnih kompajlera za win kad neko hoce da napravi ono klasican windows program znaci prozor sa buttonima, radiobox, list, checkbox, label..... i ostale komponente, da li to mora da radi sve rucno pisuci kod (znaci rucno popunjavanje za svaki clan strukture ili klase tih komponenata, prozora itd) ili moze ono da se iscrtavaju komponente kao u vb
imam ovaj dev-c++ 4.0 IDE sa cygwin kompajlerom i nisam daleko odmakao
(za vc++ znam da ima to ali ovi ostali me interesuju)

najveci problem mi je dakle to, kako napraviti graficki interfejs programa tj prozore jer to je najnaporniji deo
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

uLtracode
Nemanja Marjanovic
Centar za Moderno Drustvo Sabac
Srbija/Sabac

Član broj: 40
Poruke: 490
*.verat.net



Profil

icon Re: Turbo i Visual [ razlika ]24.09.2001. u 14:16 - pre 241 meseci
mohi narzacu taj CD obavezno

nego instaliroa sam LCC ono za win32 i pravo da ti kazem nije los ono zadovoljan sam
I don't need a reason!!!


 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Turbo i Visual [ razlika ]

[ Pregleda: 5911 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.