Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Povezivanje s bazom? Da li je moguće i kako?

[es] :: Flash :: Povezivanje s bazom? Da li je moguće i kako?

[ Pregleda: 2555 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Igor Kovačević

Član broj: 12736
Poruke: 244
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Povezivanje s bazom? Da li je moguće i kako?17.08.2004. u 11:22 - pre 217 meseci
Trebao bih napraviti vezu sa bazom iz flasha... Ne znam da li je to moguće pomoću action scripta ali ja sam do sada uspio prokužiti samo upisivanje u bazu i to tako
da iz flasha napravim link npr.: "http://localhost/example/data/write_data.asp" i postavim mu "post" parametar.... da asp stranca sve uredno odradi, primi podatke iz flasha i upiše ih u bazu, no sada me muči kako da te iste podatke ispišem
iz baze u flash aplikaciju...

Ima li itko ikakvu ideju?
Postoji li možda u flashu drugi način komunikacije s bazom (action script)?

Hvala i Pozdrav!
In nature, nothing is ever right. Therefore, if everything is going right ... something is wrong.
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.166.eunet.yu



+1 Profil

icon Re: Povezivanje s bazom? Da li je moguće i kako?17.08.2004. u 12:16 - pre 217 meseci
Bazi iz flasha mozes da pristupis preko bilo kog server script jezika koji ima tu mogucnost. Postujes paramtre u neki script, recimo "login.asp" ili "login.php"... taj script se povezuje sa bazom, vraca rezultate u formatu koji flash razume (o ovome je bilo puno govora) a onda actionscript resava dalje akcije u samom flashu.

Inace, to jako lepo funkcionise, a jedino sto treba da uradis je da potrazis na google neke primere, template... koji ima jako puno.

Ups, sada sam pazljivije procitao tvoje pitanje :-)

script mora da vrati parametre u obliku url-a gse su imena variajbli imena tvojih varijabli iz actionscript-a. Dakle, ako imas varijablu username, neki "login.php" bi morao da uradi output:

print "username=nesto";
a onda tvoj actionscipt dobija to kao gotovu vrednost.
ako imas vise parametara, povezujes ih kao normalan url

print "username=nesto&password=nesto drugo";

i time postavljas obe varijable, ali kao sto rekoh ti u actionscript moras imati varijable pod istim imenom.

Direktno iz actionscipta ne mozes pristupiti bazi bez "posrednika".

(izmena: izmenio sam navodnike da ne zbunjuju, BTW pre nego sto posaljes string nazad u flash moras da uradis neki url_encode() )

[Ovu poruku je menjao bluesman dana 17.08.2004. u 19:47 GMT]
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

Igor Kovačević

Član broj: 12736
Poruke: 244
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Povezivanje s bazom? Da li je moguće i kako?17.08.2004. u 15:23 - pre 217 meseci
Hvala na odgovoru.. sad mi je jasnije... najviše me zanimalo može li se direktno preko action scripta, ali sada vidim da ne može...

Pozdrav!
In nature, nothing is ever right. Therefore, if everything is going right ... something is wrong.
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Povezivanje s bazom? Da li je moguće i kako?

[ Pregleda: 2555 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.