Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Relativno jednostavan problem

[es] :: Java :: Relativno jednostavan problem

[ Pregleda: 1947 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sosingus

Član broj: 31461
Poruke: 140
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.sportin.biz


Profil

icon Relativno jednostavan problem16.08.2004. u 23:30 - pre 237 meseci
Imam jednu jednostavnu zelju - da izlistam sva polja u nekoj tabeli. To je inace jednostavna stvar, ali radim sa Javom i FirebirdSQL -om preko FBDriver-a.

Da li neko zna jednostavniji nacin da to postignem od:

Code:
ResultSetMetadata rsm = statment.execute("SELECT * FROM " + tabela).getResultSetMetadata(); 
String tabele;
for (int i=0; i < rsm.getColumnCount(); i++)  tabele += rsm.getColumnName(i) + ",";


U stvari, nije mi problem da radim ovako, osim ako u tabeli ne postoji ni jedna torka,
pa mi treba neko stabilnije resenje.

Dajte mi bilo kakve sugestije.

 
Odgovor na temu

sosingus

Član broj: 31461
Poruke: 140
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.sportin.biz


Profil

icon Re: Relativno jednostavan problem17.08.2004. u 21:09 - pre 237 meseci
OK, imam i odgovor.
Jako je jednostavan.
npr.
Code:

String polja;
DatabaseMetaData dbMeta = connection.getMetaData();
ResultSet rs = dbMeta.getColumns(null,null, tabela, "%");
while (rs.next())
     polja += rs.getString("COLUMN_NAME") + ",";





[Ovu poruku je menjao veljaradenkovic dana 18.08.2004. u 23:43 GMT]
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Relativno jednostavan problem

[ Pregleda: 1947 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.