Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Properties u C++

[es] :: C/C++ programiranje :: Properties u C++

[ Pregleda: 3026 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
212.62.47.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Properties u C++14.08.2004. u 02:40 - pre 210 meseci
Trazio sam na netu kako se prave property u C++, ali sve to izgleda komplikovano (pravljenje posebnih klasa za property, pa se pojavljuje i template...), postoji li neki laksi nacin da se to uradi?

P.S.
Ne bih da koristim __gc i __property
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
212.62.47.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Properties u C++14.08.2004. u 02:57 - pre 210 meseci
Nasao sam odgovor :)

_declspec(property(get=GetterFunkcija,put=SetterFunkcija))
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net



+6 Profil

icon Re: Properties u C++14.08.2004. u 03:21 - pre 210 meseci
To nije C++. A šta će ti uostalom property?
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
212.62.47.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Properties u C++14.08.2004. u 12:42 - pre 210 meseci
Pa ja sam ovako deklarisao klasu:

Code:

class CMMObject
{
protected:
    std::string _name;
    std::string _type;
public:
    std::string GetName()
    {
        return _name;
    };
    std::string GetType()
    {
        return _type;
    };

    CMMObject( std::string _Name, std::string _Type )
    {
        _name = _Name;
        _type = _Type;
    }

    _declspec(property(get=GetName))std::string Name;
    _declspec(property(get=GetType))std::string Type;
};


i sva radi kako treba u C++. Radio sam u Delph-iu pa sam uvek koristio property za pristup elementima koji mogu samo da se citaju. Mogao sam ovde i samo da napravim funkciju Name koja vraca vrednost _name, zar ne?
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.adsl.zonnet.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Properties u C++14.08.2004. u 12:53 - pre 210 meseci
To nije standardan C++.


f
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
212.62.47.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Properties u C++14.08.2004. u 12:58 - pre 210 meseci
Koristim MS Visual Studio .Net... u kojim kompajlerima ce to tako da radi?
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.adsl.zonnet.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Properties u C++14.08.2004. u 13:07 - pre 210 meseci
Verovatno ni u jednom drugom.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net



+6 Profil

icon Re: Properties u C++14.08.2004. u 17:08 - pre 210 meseci
A vrlo verovatno neće ni u nekoj od slrdećih verzija MSVC-a.

Ako toliko voliš property-je, koristi neki jezik koji ih ima (C#, Delphi) a izbegavaj te rogobatne ekstenzije C++a.
 
Odgovor na temu

4063
Zaharije Pasalic

Član broj: 19862
Poruke: 29
*.as54.bi.bih.net.ba.

Sajt: www.maspic.netfirms.com


Profil

icon Re: Properties u C++15.08.2004. u 00:34 - pre 210 meseci
Ako je stvarno potrebno da je kod prenosiv mozes da napravis template klasu koja imitira property. Ja sam sa nekoliko frendova radio na tom da se porta Borlandov VCL na standardni C++. Uglavnom smo uspjeli sve specificne gluposti Borlanda da prebacimo da bude na standardnom C++ ali smo na kraju odustali jer je VCL stvarno prevelik. Lako ti je implementirati template koji imitira property. U sustini napravis template koji ima pointer na metode koji predstavljaju "read" i "write" propertye te predefinises operator "=" koji poziva "read" ili "write", zavisno od toga sta zelis. Mi smo prosirili da moze podrzavati sve specificne Borlandove konstrukcije. Ne znam dali cemo ista od toga postavoto na net, jer nismo zavrsili niti 10% posla i stali.



 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Properties u C++

[ Pregleda: 3026 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.