Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

firewall u c/c++

[es] :: C/C++ programiranje :: firewall u c/c++

[ Pregleda: 3931 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mjaric
BG

Član broj: 28269
Poruke: 32
*.applenet.co.yu

Sajt: www.babaroga.cjb.net


Profil

icon firewall u c/c++14.08.2004. u 02:12 - pre 205 meseci
Da li neko mozda zna, pocetnu tacku, odnosno odakle bi trebao da podjem za izradu firewall-a za windows platformu. Problem je u tome sto treba odraditi bas Drop paketa a ne filtriranje ( da se paket odbaci pre nego sto udje u tcp/ip stack)

Hvala !!!!

--------------
P.S.
Nije mi jasno zasto na windows platformi ne postoji ni jedan firewall koji moze da se setuje preko skripta, kao sto je slucaj u Linux-u, taj vindows ne koriste samo idioti
 
Odgovor na temu

BaCkSpAcE

Član broj: 10
Poruke: 518
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: firewall u c/c++15.08.2004. u 01:47 - pre 205 meseci
Za pocetak pronadji na microsoftovom sajtu, mozda ima i na nekom cd-u od MSDNa, neki spisak funkcija i konstanti za winsock2 (razlicito od winsock!!!) jer sa njim imas mogucnost da se igras sa paketicima na sve moguce nacine. U XP-u cini mi se da postoje neki problemi sa winsock2, ali to je ispravljeno sa SP1. Znam da je pravilo neke probleme onim programima koji su pravljen za rad sa winsock2 bibliotekom... To ti je za pocetak. A mozda bi pre pocetka trebalo da procitas TCP/IP Illustrated, ili nesto slicno...

p0zdrav
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.vdial.verat.net

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: firewall u c/c++15.08.2004. u 03:17 - pre 205 meseci
Mislim da ces morati da pises filter drajver za firewall jer te stvari nije moguce kontrolisati iz user mode aplikacije.
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net



+6 Profil

icon Re: firewall u c/c++15.08.2004. u 03:22 - pre 205 meseci
Mikky je u pravu. Imaš na Code Project-u par članaka o tome - moraćeš da koristiš DDK.
 
Odgovor na temu

mjaric
BG

Član broj: 28269
Poruke: 32
*.applenet.co.yu

Sajt: www.babaroga.cjb.net


Profil

icon Re: firewall u c/c++15.08.2004. u 21:44 - pre 205 meseci
Ok, hvala momci. Posebno BaCkSpAcE , mislim da mi je to dovoljno za start, ako jos moze i zadrska paketa da se odradi time bice to odlicno.

Mikky ja mislim da ce to moci da odradi kao service, ako gresim ispravi me.

Hvala jos jednom svima.
Pozdrav!!!
 
Odgovor na temu

Mikky

Član broj: 18
Poruke: 1563
*.10.EUnet.yu

ICQ: 44582291


+58 Profil

icon Re: firewall u c/c++15.08.2004. u 23:36 - pre 205 meseci
Pa drajveri su vrsta servisa ako se nevaram, ne znam na sta mislis tacno? Iz ring3 programa to neces moci. Pogledaj www.codeproject.com kao sto rece Tata.
-I know UNIX, PASCAL, C, FORTRAN,
COBOL, and nineteen other high-tech
words.
 
Odgovor na temu

mjaric
BG

Član broj: 28269
Poruke: 32
*.applenet.co.yu

Sajt: www.babaroga.cjb.net


Profil

icon Re: firewall u c/c++16.08.2004. u 00:31 - pre 205 meseci
Citat:
Mikky: Pa drajveri su vrsta servisa ako se nevaram, ne znam na sta mislis tacno?


Da, svakako ali i kompletna aplikacija moze da bude service ako podrzava multi-threading. U sustini meni je ne bitno da li je driver ili cela aplikacija servis, svakako ce se kompletan projekat deliti na nekoliko *.exe fajlova, od kojih ce jedan biti i firewall ( mozda ce biti bolje da samo filtering deo bude sadrzan u drajveru radi manjeg zauzimanja resursa , ali sada mi je to nevazna stvar) u sustini meni je potrebn firewall slican iptables ali da radi na win platformi, znaci da moze da se napise skripta koja ce menjati firewall pravila. Tako nesto jos nisam video na windows platformi a potrebno mi je za projekat.

Poz.
 
Odgovor na temu

caboom
Igor Bogicevic
bgd

Član broj: 255
Poruke: 1503
80.93.230.*

ICQ: 60630914


+1 Profil

icon Re: firewall u c/c++16.08.2004. u 16:20 - pre 205 meseci
ako se ne varam, da bi skinuo DDK moras da budes MSDN subscriber, ili gresim?
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 16161
*.dip.t-dialin.net



+6964 Profil

icon Re: firewall u c/c++16.08.2004. u 16:42 - pre 205 meseci
Moze da se orderuje bez problema i cena je:

Server 2003 DDK $0.00

Za XP moras biti MSDN subscriber na zalost ili platiti $200 :(

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: firewall u c/c++

[ Pregleda: 3931 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.