radim malu aplikaciju u access-u pa mi treba mala pomoc. u access-u ne postoji nikakva tabela vec se koriste podatci iz eksternog *.txt fajla koji generiše program za akviziciju podataka sa mernog uređaja (merenje protoka). access ovde ima ulogu da pomoću query-ja "čupa" i sortira podatke za određene kriterijume (datum i vreme, najčešće) i da crta odgovaraajuće grafike.
e, sad.
problem je što je ovo kontinualan posao i izveštaje treba štampati najčešće na svakih sat vremena ali access prilikom pokretanja report-a (sukcesivno i query-ja i linkovane table) zaključava tekstualni fajl tako da dok je prozor report-a otvoren program za akviziciju nemože da vrši upisivanje novih podataka u taj fajl. program ima svoj bafer za slučaj da u nekom trenutku nemože da pristupi fajlu ali u njemu može da čuva podatke za par minuta tako da u slučaju da neko zaboravi da isključi report ovo vodi do gubljenja podataka.
jel posoji način da se definiše da access podatke iz *txt. fajla uzima samo pri pokretanju aplikacije i da ih takve čuva u linkovanoj tabeli i da više ne poziva externi fajl ili neko ima drugu ideju kako da reši ovaj problem.
trenutno programče radi tako što se pokreće *.bat rutina koja fajl sa podatcima kopira u privremeni fajl na koji se linkuje access ali me intresuje da li postoji neko elegantnije rešenje.