Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dodavanje kontola na praznu u toku radu

[es] :: Visual Basic 6 :: Dodavanje kontola na praznu u toku radu

[ Pregleda: 2821 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

digikv
Srđan Dragojlović
Kraljevo

Član broj: 20460
Poruke: 72
*.ptt.yu

Sajt: www.sokdoo.com


Profil

icon Dodavanje kontola na praznu u toku radu31.07.2004. u 10:45 - pre 202 meseci
Kako da dodam neku kontolu na primer txtBox na Formu u toku rada ?
I kako da skrolujem txtBox-ove na formi ako je broj txtBox dosta veliki pa ne moze da stane na formu pa bih morao da skrolujem ?
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net



Profil

icon Re: Dodavanje kontola na praznu u toku radu01.08.2004. u 03:33 - pre 202 meseci
U General forme deklarisi promjenjivu NoTextBox tipa Integer



Primjer 1.

Na formu postavi jedan textbox i Index mu postavi 0

Code:
NoTextBox = NoTextBox + 1

Load Text1(NoTextBox)

With Text1(NoTextBox)
  .Left = Text1.Item(NoTextBox - 1).Left
  .Top = Text1.Item(NoTextBox - 1).Top + _
  Text1.Item(NoTextBox - 1).Height + 100
  .Height = Text1.Item(NoTextBox - 1).Height
  .Width = Text1.Item(NoTextBox - 1).Width
  .Text = .Name
  
  .Visible = True


Primjer 2.

Code:
Dim nCtrl As Control
Dim sFofmName As String
Dim sTextName As String

NoTextBox = NoTextBox + 1
sTextName = "Text" & NoTextBox

Set nCtrl = Me.Controls.Add("VB.TextBox", sTextName, Me)



        With nCtrl
          .Left = 200
          .Top = (NoTextBox * 700) + 200
          .Height = 500
          .Width = 1400
          .Text = .Name
          
          .Visible = True
        End With
Set nCtrl = Nothing
 
Odgovor na temu

digikv
Srđan Dragojlović
Kraljevo

Član broj: 20460
Poruke: 72
*.ptt.yu

Sajt: www.sokdoo.com


Profil

icon Re: Dodavanje kontola na praznu u toku radu01.08.2004. u 06:16 - pre 202 meseci
Hvala na primerima. Ali ostaje i ono kako da skrolujem te text boxove na formi ako ih ima na primer 100, a necu da koristim grid
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Dodavanje kontola na praznu u toku radu08.08.2004. u 11:27 - pre 201 meseci
Stavi ih u picture box. PicBox moze da bude container kontrolama.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Dodavanje kontola na praznu u toku radu

[ Pregleda: 2821 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.