Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Managed DirectX or not ?!

[es] :: 3D programiranje :: Managed DirectX or not ?!

[ Pregleda: 3152 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

milas

Član broj: 29337
Poruke: 588
195.252.80.*



+3 Profil

icon Managed DirectX or not ?!30.07.2004. u 22:58 - pre 221 meseci
Postovana gospodo iskusni programeri, imao bih jedno pitanje za Vas: da li je bolje za nekoga ko vec zna C, C++ i jos nekoliko programskih jezika na nekom srednjem nivou i zeli da uci programiranje u DirectX-u 9, da to radi uz pomoc neke knjige (npr. Introduction to DirectX ...) gde je sav kod "unmanaged", tj. ne koristi .NET stuff ili je bolje poceti sa C# (koji ne poznajem tako dobro ali je slican C++-u) koji koristi managed DirectX?! Pitanje se odnosi na pisanje igara (i onih slozenih) i da li mozda znate da li mogu kombinovati managed i unmanaged kod u recimo Visual C++.NET-u i DirectX-u 9?!
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.client.comcast.net



+18 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!31.07.2004. u 13:18 - pre 221 meseci
Za slozene 3D igre ces morati da koristis unmanaged DirectX i C++. Moguce je kombinovati unmanaged i managed kod u istom projektu, ali ako hoces da radis nesto komplikovanije, onda ti unmanaged DX i C++ ne ginu.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
212.62.49.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!31.07.2004. u 22:02 - pre 221 meseci
Zasto je managed DX losiji od obicnog? Da li je sporiji ili nema sve mogucnosti kao obican DX?
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.client.comcast.net



+18 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!01.08.2004. u 00:43 - pre 221 meseci
Managed DX je sporiji od obicnog, i ima drugaciji programski model - vise lici na ostatak .NETa. To znaci da ako krenes od nekog C++ DX programa, nije uvek najociglednije da ga prepises u managed varijanti.

Sa druge strane, to je sasvim ok. Ciljna grupa managed DXa i nije high performance gaming, vec oni koji zele da na lak i elegantan nacin napisu 3D programe.
 
Odgovor na temu

tosa
上海, 中国

Član broj: 1811
Poruke: 1339
*.vdial.verat.net

ICQ: 14293955
Sajt: https://github.com/milost..


+46 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!03.08.2004. u 09:27 - pre 221 meseci
Razlike u performansama su zanemarljive... pogotovo ako se pazljivo pise .NET kod.
Primera radi, vecina (citaj svi) DX SDK primera pisanih u C#-u koji rade sporije od svojih C++ ekvivalenata, uz vrlo male modifikacije rade identicnom brzinom.
Dakle, ako zelis, slobodno pisi managed DX kod, ustedeces mnogo vremena u razvoju, a konacan proizvod je jednako upotrebljiv kao i C++ ekvivalent.

Da ne pominjemo ostale prednosti C#-a i .NET platforme kao sto su propertiji objekata i druge stvari koje ce definitivno prevladati vremenom (na zalost, jos cemo sacekati).
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.client.comcast.net



+18 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!03.08.2004. u 17:24 - pre 221 meseci
Nije problem u DirectX layeru, vec u generalnim performansama .NETa. .NET ne moze da parira C++ za netrivijalne projekte (igre, ne DX SDK primere), i tu nastaje problem. Jedini nacin da izvuces performanse iz .NETa je da nista ne alociras, sto je moguce uraditi, ali onda polako pocinjes da gubis i razloge pisanja cele stvari u .NETu...

Sve u svemu procice jos dosta vremena dok prva dva tiera ne pocnu da koriste .NET za igre.

Ali posto pretpostavljam da tebe ionako interesuje tier tri, onda slobodno pisi u C#u, bice ti mnogo lakse. Nema razloga da sebi otezavas zivot pisanjem igre u C++u.
 
Odgovor na temu

Nothingman

Član broj: 31375
Poruke: 308
*.teol.net



+112 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!03.08.2004. u 22:18 - pre 221 meseci
Sta je tier?

Q: Are there really any systems where
void main() doesn't work?
A: It has been reported that programs using void main() can crash.
Q: The book I've been using, _C Programing for the Compleat Idiot_,
always uses void main().
A: Perhaps its author counts himself among the target audience.
 
Odgovor na temu

bkaradzic
Branimir Karadžić
ArenaNet
Seattle, WA

Član broj: 14953
Poruke: 1630
*.pandemicstudios.com

Sajt: https://github.com/bkarad..


+11 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!04.08.2004. u 00:41 - pre 221 meseci
Citat:
Nothingman: Sta je tier?


http://en.wikipedia.org/wiki/3-tier

Branimir

 
Odgovor na temu

Nothingman

Član broj: 31375
Poruke: 308
*.teol.net



+112 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!04.08.2004. u 09:41 - pre 221 meseci
Hvala, nisam ni znao za tu online enciklopediju
Q: Are there really any systems where
void main() doesn't work?
A: It has been reported that programs using void main() can crash.
Q: The book I've been using, _C Programing for the Compleat Idiot_,
always uses void main().
A: Perhaps its author counts himself among the target audience.
 
Odgovor na temu

Reljam
Relja Markovic
San Francisco

Član broj: 531
Poruke: 1793
*.client.comcast.net



+18 Profil

icon Re: Managed DirectX or not ?!04.08.2004. u 16:11 - pre 221 meseci
Pre sam mislio na trecerazredne igre, bez negativnih konotacije koje to prate. Nije AAA / tier 1 title, nije ono sto ide iza toga, vec jedna siroka kategorija u koju spada dosta toga, i niskobudzetnih a kvalitetnih igara, i naravno onih losijih.
 
Odgovor na temu

[es] :: 3D programiranje :: Managed DirectX or not ?!

[ Pregleda: 3152 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.