Citat:
IzzY: ljudi rade i uredjaji za mnogo..mnogo manje para sasvim zadovoljavajucje..sem toga linksys je sasvim ok <kupio ga je cisko> i koshta jedva malo preko 100 eura...pa vi mislite o tome.....
rade, to je tacno... ali kako?
primeri:
1) koriscena dva linksys-a na jednom backbone-u... sta se desava? radili super prvih nedelju dana, i sta se desilo? nestalo je struje! boze moj, desava se jel tako? e, pa, nije tako! zovu me ljudi, kazu ne radi! kako ne radi? ping do linksys-a radi, ping do AP-a iza njih radi, ali linksysa nema! vraca on ping, ali ne prolazi saobracaj, samo PING! odem na 11 sprat ugasim ga i upalim ON PRORADI! i tako tri puta nedeljno! skontam problem: pad napona ga zaglupi! u pitanju su bili nestanci struje od po 2 sekunde i manje, sto mu je dovoljno da se zaludi! znas koliko je falilo da lete sa zgrade!?! topla preporuka: Pheenet 200mW AP iz NetX-u odradjuju savrseno posao, trenutni uptime im je oko 980 sati sa tendencijom daljeg rasta :))
2) Linksys kao AP, isti problemi! na kraju je sve reseno sa 600E i Cisco Aironet 1200 AP-om, koji sam stavio na zgradu i zaboravio na njega, evo vec mesec i po dana!
(valjda necu da ga izbaksuziram) :)))
ps. citiram jednog mog kolegu u panici: "Ricky, crko switch, ima ping, nema AP!"
pa ti vidi sa cime se ja borim...
“Choose a job you like, and you will never have to work a day of your life”
“Looking at small advantages prevents great affairs from being accomplished”
"Great power comes with great electricity bills"
"The fact that there's a highway to Hell but only a stairway to Heaven says a lot about anticipated traffic volume"
"Fate: protects fools, little children, and ships named NCC-1701"