Nebojsa Milanovic Pančevo
SuperModerator Član broj: 16 Poruke: 8513 *.panet.co.yu
|
Jako, ali jako gresite...
Za pocetak, predlazem da pogledate npr. test A 60, A70, A80 na benchmark-u, gde cete detaljno moci da vidite do koje mere niste u pravu. A 70 ima primetno najmanje ostru sliku, sto uopste ne cudi, jer ima najmanju velicinu svakog elementarnog piksela. A 60, 70, 75 i 85 imaju senzor iste velicine, pa sto je, pri slicnom kvalitetu objektiva, rezolucija veca, povrsina koju zahvata svaki piksel je manja pa je slika neostrija, sum veci, a osim toga javljaju se i druge anomalije (prelivanje, tzv. blooming i sl.). Ovaj A 85 bice jos gori, iz istog, sada jos izrazenijeg razloga. A 80 ima 2,25 PUTA veci senzor pa samim tim isto toliko veci svaki pojedinacni piksel jer mu je rezolucija jednaka kao na A 85 i zato daje znatno bolju i ostriju sliku sa manje suma.
Dalje, A 80 po mom misljenju, NIJE na prvom mestu, jer ako malo bolje pogledate, videcete da u toj klasi preferiram Olympus C 5000.
Osim toga, veoma bih voleo, jer bih iz toga i ja nesto naucio, kada bi neko opovrgao ili dopunio bilo sta sto kazem, ali ARGUMENTOM, a ne licnim projekcijama (projekcija je kada covek misli da neko drugi radi i ponasa se na nacin kako bi on licno postupio) tipa "svaki ciga svoga konja hvali".
Kada kazes da je A 75 bolji (!) i to zbog velicine LCD-a (!), to samo govori o tebi, a sto se tice obrtnog LCD-a on zaista ima jednu manu a to je da zahteva da UMES da ga koristis.
I da dodam, vec duze vreme nemam A 80, ali se zbog ovakvih insinuacija kajem sto sam uopste rekao da sam ga koristio.
P. S. Ovo je prvi i poslednji put da dajem ovakva objasnjenja za ono sto napisem, a ubuduce, kao i u proslosti, razgovaram samo jezikom argumenata.
|