Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Mysqldump problem?

[es] :: MySQL :: Mysqldump problem?

[ Pregleda: 3274 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mambo
BG

Član broj: 1310
Poruke: 28
*.60.202.62.cust.bluewin.ch



Profil

icon Mysqldump problem?16.07.2004. u 08:55 - pre 195 meseci
Cao svima,

sa mysqldump-om na linuxu sve dobro fukcionise:

mysqldump firma > skript.sql

ali kada hocu ovaj skript.sql da dumpujem na win masini, javljaju mi se nekakve greske...

pokusavao sam sa:

mysqldump firma < skript.sql

i sa mysql -e 'source skript.sql' > firma

ali bez uspeha...

zna li neko kako da ubacim ovaj skript.sql u bazu "firma" na win masini?
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.170.eunet.yu



Profil

icon Re: Mysqldump problem?16.07.2004. u 11:24 - pre 195 meseci
startujes mysql>
mysql> use database_name
mysql> source "gde ti je file"

a ne znam kako si mislio sa mysqldump firma < script.sql osim ako ti je u script mysqldump komanda, a kod mysql -e source ... ne moze da ide > nego <

u stvari koliko vidim pomesao si orijentaciju < i > :-)

Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

caiser

Član broj: 4677
Poruke: 2462
*.verat.net

ICQ: 162962030


Profil

icon Re: Mysqldump problem?16.07.2004. u 11:47 - pre 195 meseci
moze i sa

mysql -u user -ppass -h host baza < fajl.sql
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: Mysqldump problem?16.07.2004. u 16:03 - pre 195 meseci
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/mysqldump.html

Negdje pri dnu imas i primjer.
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

mambo
BG

Član broj: 1310
Poruke: 28
*.60.202.62.cust.bluewin.ch



Profil

icon Re: Mysqldump problem?16.07.2004. u 16:44 - pre 195 meseci
dobro ovo sa dumpovanjem sam nesto nabudzio...

i nisam nista pomesao...

ne ide mi nesto u glavu:

na unix-u imam apache, php i mysql a na windowsu isto to pa i verzije svakog srtvera su potpuno identicne na obe masine...
aplikaciju sam uradio na unix-u i kada sve prebacim na win masinu, javlja mi nekakve greske u kompilaciji php-a, i jos par gluposti od kojih je npr. da u php skriptu ne treba da koristim mysql_db_query() vec nekakve druge objekte kao sto su mysql_query... itd.

da li se i vama desavaju ovakve gluposti? i kakoih resavate?
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: Mysqldump problem?16.07.2004. u 17:00 - pre 195 meseci
Nisu to gluposti. Lijepo ti pise na sajtu:
Citat:

Be aware that this function does NOT switch back to the database you were connected before. In other words, you can't use this function to temporarily run a sql query on another database, you would have to manually switch back. Users are strongly encouraged to use the database.table syntax in their sql queries instead of this function.

See also mysql_connect() and mysql_query().

Note: This function has been deprecated since PHP 4.0.6. Do not use this function. Use mysql_select_db() and mysql_query() instead.


Za pomoc u vezi PHP-a, imas forum PHP.
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Mysqldump problem?

[ Pregleda: 3274 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.