Pa postovani prijatelji, nisam bio u pravu, to sto je LITEON SOHW-812S bio vezan na gore pomenuti externi ide kontroler nije imalo nikakve veze. Na zalost, u pitanju su mediji, PRINCO DVD-R 4X koje sam nabavio u A.S.F International. Nabavio sam iste medije od drugog uvoznika iz Nisha, firme Virtycom, sa kojima dugo saradjujem po pitanju medija i desava se ista stvar. Mediji su u pitanju i nista vise. LITEON SOHW-812S je uzet i kao referentni snimac u najnovijem broju DIGITAL-a koji na nekoliko strana objavljuje test DVD medija i za PRINCO-a su potpuno u pravu. PRINCO medije iz posljednje serije ne zasluzuju ni 2 poena koja su dobili na testu. Probao sam ih i na PLEXTOR-u PX712A DVD snimacu 12x i niti jedan nije uspeo da snimi. Zapravo, i LITEON i PLEXTOR snime PRINCO do kraja, ali prilikom verifikacije snimljenog nastaje problem i to na samom pocetku. Bacio sam 7 medija iz pakovanja od 10kom. U nekim drugim test programima tipa DVDInfoPRO v.2.56 dobijam poruku tipa "no media present" a u NERO CD-DVD Speed v3.0 poruka glasi "can't mounted media, error...". Prijatelj koji je od mene uzeo PIONEER 107D se naljutio na mene jer je ispalo da sam mu "uvalio" neispravan DVD-RW, jer nije uspeo da snimi bez greske niti jedan DVD-R koji je kupio u ALFA Media-i, a uzeo je brand mat beli, koji je na testu u digitalu dobio cak 5 poena i nalazi se u rubrici odmah pored PRINCO-a.
Sve samo djubre od medija.
Da ne duzim, A.S.F.-u sam reklamirao sve sto je ostalo od PRINCO DVD-R medija, bilo im je vrlo neprijatno i odobrena mi je zamena za bilo koji drugi brand iz njihovog asortimana. Fer, nema sta. Probajte da reklamirate na nekom drugom mestu ono sto ste kupili od medija, pa mi javite sta se desava
Pozvao sam takodje obe firme koji su pobednici testa iz casopisa DIGITAL, za + i - varijantu DVD medija, odnosno DUDI Co. za - brand, koji proizvodi RITEK, u no name varijanti i rekli su mi da se prodaje na spindle-u od 100 kom po ceni od oko 60 din.
U firmi RAMINO koja prodaje + brand, proizvodnje TAIYO-YUDEN rekli su mi da ce ga biti za 10-tak dana, takodje u no name varijanti na spinde-u i da ce mi cenu naknadno javiti.
Cim budem nabavio doticne medije, javljam Vam nova iskustva.