Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

hajmo programeri pomagajte :))

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: hajmo programeri pomagajte :))

[ Pregleda: 3756 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
80.65.95.*

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon hajmo programeri pomagajte :))05.07.2004. u 09:42 - pre 206 meseci
ehh po drugi put heheh lol imam dbgrid u kojem stoje neki podatci npr. auta model reg. itd. sada hocu da pomocu edit boxa ili kako vec da ukucam npr ford i da mi odmah nade ford u gridu i markira ga kako to da uradim?
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))06.07.2004. u 00:27 - pre 206 meseci
Mozes da uradis preko Filter-a (Table.Filter itd..), samo sto ti tad nece "oznaciti" trazeno polje, vec ce dbgrid dobiti nove podatke koji zadovoljavaju upit.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1935
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+477 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))06.07.2004. u 00:44 - pre 206 meseci
Dobro ,ljudi, jesam li ja džaba pisao onaj tutorial? Procitaj zadnji post.
http://www.elitesecurity.org/tema/57994
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
80.65.95.*

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))06.07.2004. u 11:18 - pre 206 meseci
marko kako bi to islo sa filterima de malo detaljnije
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))06.07.2004. u 12:28 - pre 206 meseci
Najprostiji primer :
Code:

Table.Filter := 'Model = Ford'


Zatim, mozes da kombinujes vise kriterijuma, recimo :
Code:

Table.Filter := 'Model = ''Ford'' AND Cena = 1000000'


Naravno, Table.Filtered mora da bude TRUE. Mozes da koristis i wildcarde, razlicite logicke operatore (AND, NOT, OR) itd...

Da ne tup!m vise, pogledaj u helpu Filter property (TDataSet)

Ovo znam da radi sa Paradox bazama, sa drugim nikada nisam radio.

Poz, Marko.
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
80.65.95.*

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))06.07.2004. u 21:42 - pre 206 meseci
jah... jel mislis na table kao tabelu ili komponentu?
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1935
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+477 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))06.07.2004. u 22:54 - pre 206 meseci
Na table i na komponentu. Ako koristiš Paradox moraš imati paradox komponente.
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
80.65.95.*

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))06.07.2004. u 23:33 - pre 206 meseci
al ljudi nemam tabele ba imam dbgrid
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

virtual zubo
Zoran Jovic
Beograd

Član broj: 20202
Poruke: 72
193.203.11.*



Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))07.07.2004. u 13:04 - pre 206 meseci
procedure editbox.OnChange(...)
begin
with query do begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add(('select * from Tabela where Model =' + editbox.text + '');
Active := true;
end;
end;

Pisano napamet, mozda i ponesto fali ali to ti je to . Ne moras da ga stavis u OnChange, bozes i na button.Click ili kako vec hoces. Naravno mora biti i dbgrid.DataSource:=query;
Probaj u upitu umesto znaka '=' sa 'LIKE' pa uzmi sta ti je bolje.
adios

--------------------------------------------------------------
... i niko nema snage da odagna propadanje,
niko i ne pokusava da bude vise od hladne zelatine
kojalaprda medju krajnostima...
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
80.65.95.*

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))07.07.2004. u 19:55 - pre 206 meseci
neradi, uvijek kada upisem nesto dbgrid samo "izgubi" sve podatke
Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

smjesko
Niko Nikogovic
bangladesh

Član broj: 18272
Poruke: 358
80.65.95.*

Sajt: www.autotuning.ba


+1 Profil

icon Re: hajmo programeri pomagajte :))08.07.2004. u 09:48 - pre 206 meseci
HEHEHE HVALA VAM MOMCI NA NEUSPJELIM POKUSAJIMA :))))) HEHEH DA SE POHVALIM SAM NAPRAVIO SAM EVO VAM TAJ DIO CODA

dm.Roba.locate('NAZIV',edit1.Text,[lopartialkey]);
dm.Roba.AfterScroll(nil);----> pomocu ovog vam prebacuje na taj izbor (markira ga)

Ako neznas pitaj... ako mozes pomozi..
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: hajmo programeri pomagajte :))

[ Pregleda: 3756 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.