Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

JavaScript i *.txt fajlovi....

[es] :: Web dizajn i CSS :: JavaScript i *.txt fajlovi....

[ Pregleda: 3332 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Winex
Ernest Cerovečki

Član broj: 28478
Poruke: 92
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon JavaScript i *.txt fajlovi....29.06.2004. u 21:01 - pre 243 meseci
Pokušavam umetnuti brojač posjetilaca na htm stranicu. Namjeravao sam to učiniti preko txt file-a. Kako? Može lio netko napisati kako otprilike izgleda sintaksa za baratanje fajlovima pomoću Javascript-a?

Hvala!
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: JavaScript i *.txt fajlovi....29.06.2004. u 21:20 - pre 243 meseci
JavaScript se izvrsava lokalno kod tebe, tj on je client side, te samim tim ne moze da barata fajlovima na serveru.

Za to koristi php umesto javaScripta.

Svojevremeno sam ovde postavio skriptu koja to radi, pogledaj starije teme (dosta starije).
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.vdial.verat.net



+26 Profil

icon Re: JavaScript i *.txt fajlovi....29.06.2004. u 21:22 - pre 243 meseci
poseti www.hotscripts.com , sve tamo mozes naci
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

Winex
Ernest Cerovečki

Član broj: 28478
Poruke: 92
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: JavaScript i *.txt fajlovi....29.06.2004. u 21:35 - pre 243 meseci
Citat:
NikolaVeber: JavaScript se izvrsava lokalno kod tebe, tj on je client side, te samim tim ne moze da barata fajlovima na serveru.



Znam, nisam ipak početnik

Znam napraviti to u PHP-u ali problem je što ga moj server ne podržava!!
Hotscripts mi je jako poznat page, ali nisam uspio pronaći tamo ono što trebam.........

Dobro bi mi došla neka sintaksa(kao što je document.write("asdf"); ali za baratanje fileovima!
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: JavaScript i *.txt fajlovi....29.06.2004. u 21:48 - pre 243 meseci
A kako mislis da napravis brojac ako pises posete u fajl na lokalnoj masini?

http://www.ziguras.com/ref/web...ript-write&read-files.html

Evo ti primer za funkcije za rad sa fajlovima, ali to nikad nece poleteti :)
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

misk0
.: Lugano :. _.: CH :.

SuperModerator
Član broj: 634
Poruke: 2824
*.adsl.ticino.com.

ICQ: 46802502


+49 Profil

icon Re: JavaScript i *.txt fajlovi....03.07.2004. u 17:01 - pre 242 meseci
Covjek je vec u prvom odgovoru napisao ... JavaScript radi lokalno, nema mogucnost pisanja po serveru. Znaci ne mozes to izvesti tako.
:: Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi cesto nece primjetiti razliku ::
 
Odgovor na temu

avmusa
Beograd

Član broj: 796
Poruke: 54
*.yubc.net

ICQ: 86262068
Sajt: avmusa.ekoklubzeljin.org...


Profil

icon Re: JavaScript i *.txt fajlovi....06.07.2004. u 21:39 - pre 242 meseci
Pošto radiš sa statičkom stranom, bolje da skineš neki od gotovih brojača (ako ti izgled nije bitan) -- recimo na bravenet.com

Ili pak možeš da iskoristiš brojač koji kao komponentu ubacuje FrontPage (ne sećam se kako to beše radi, jer sam odavno to radio). Možeš sam da ga podešavaš (reset, pošetni broj itd.)
avmusa
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: JavaScript i *.txt fajlovi....

[ Pregleda: 3332 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.