Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pokretanje u odredjeno vreme

[es] :: Visual Basic 6 :: Pokretanje u odredjeno vreme

[ Pregleda: 4556 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

crazy
mirko kusljic
banja luka

Član broj: 6247
Poruke: 19
*.etfbl.net.



Profil

icon Pokretanje u odredjeno vreme29.06.2004. u 09:20 - pre 217 meseci
Kako da mi se program sam pokrene u odredjeno vreme odredjenog datuma.
ko se sa nama druzi...
 
Odgovor na temu

Željko
Željko Turbić
top of the mountain

Član broj: 16217
Poruke: 89
195.252.81.*



+6 Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme29.06.2004. u 10:34 - pre 217 meseci
Mozes da koristis Windows-ov scheduler (start->programs->accessories->system tools->scheduled tasks) i dodas svoj program i kada da se izvrsava.

pozdrav Željko
 
Odgovor na temu

crazy
mirko kusljic
banja luka

Član broj: 6247
Poruke: 19
*.etfbl.net.



Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme30.06.2004. u 09:48 - pre 217 meseci
Treba mi kod u VB. Hocu da mi se program sam pokrece na nekom drugom racunaru.
ko se sa nama druzi...
 
Odgovor na temu

Hallman
Bojan Sala
Beograd, V. Banja

Član broj: 17191
Poruke: 24
*.99.EUnet.yu

Sajt: www.univerzalsoft.com/hs/..


Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme30.06.2004. u 09:56 - pre 217 meseci
Pa napisi neki kod koji ce da doda tvoj program u shedule listu, mada vecina windows user-a iskljucuje taj sheduling. Ali najprostije je da samo napravis neki program rezidentan u memoriji (startuje se sa winom) koji ce aktivirati tvoj (drugi) program.
 
Odgovor na temu

Željko
Željko Turbić
top of the mountain

Član broj: 16217
Poruke: 89
195.252.81.*



+6 Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme30.06.2004. u 09:57 - pre 217 meseci

Citat:

Hocu da mi se program sam pokrece na nekom drugom racunaru.


Nije mi bas najjasnije sta tacno hoces da uradis (mozda bi mogao malo detaljnije da objasnis), ali jedno od resenja moze da bude da tvoj program ima timer i radi non-stop (tj. ne radi nista, npr: icon u systray) nego samo u odredjeno vreme se okine rutina koja treba da ti odradi to sto hoces.

pozdrav Željko
 
Odgovor na temu

crazy
mirko kusljic
banja luka

Član broj: 6247
Poruke: 19
*.etfbl.net.



Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme01.07.2004. u 08:35 - pre 217 meseci
Hocu da mi se program pokrene samo jednom, kada mu ja odredim i da to bude fiksno tj. da je nemoguce promijeniti od strane korisnika.
ko se sa nama druzi...
 
Odgovor na temu

JordaMelior
Jorda Melior

Član broj: 27174
Poruke: 24
*.teol.net



Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme03.07.2004. u 12:12 - pre 217 meseci
Pozdrav svima! Vidim da ova tema polako odumire, a jos uvek nemamo pravi odgovor. Mene takodje zanima isto, pa ako neko ima resenje neka kaze, molim vas. Dakle, kako da napisem kod u VB-u koji ce narediti aplikaciji da u tacno odredjen datum i vreme izvrsi neku radnju.

Jason Newsted rulazzzzzz!
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme03.07.2004. u 12:40 - pre 217 meseci
Program se nece sam od sebe pokrenuti u odredjeno vreme ma kakav kod imao. Ako neces da koristis Sheduled Tasks jedini nacin je onaj koji je vec naveden - da se program aktivira pri startup-u a da u trazeno vreme pokrene proceduru koja je potrebna.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1942
195.252.80.*

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+480 Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme03.07.2004. u 12:56 - pre 217 meseci
Lako je uz malo API-ja. Znači, moraš koristiti System Time opciju i posaviti timer koji svaki minut proverava da li je vreme da se izvrši operacija.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme03.07.2004. u 13:18 - pre 217 meseci
Koristi timer sa Intervalom od, recimo, 1000 ms, a na Timer eventu poredi Now() sa odredjenim vremenom.
 
Odgovor na temu

JordaMelior
Jorda Melior

Član broj: 27174
Poruke: 24
*.teol.net



Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme03.07.2004. u 18:46 - pre 217 meseci
Hm, pa da li to onda znaci da se to ne moze uraditi nakon nekoliko dana. Tj. komp ce verovatno biti ugasen, a samim tim i prekinut normalan rad programa?!
Recimo da je potrebno da se program pokrene na korisnikovom racunaru koji ne zna da koristi scheduled task. Da li program moze sam da to sredi? Recimo, korisnik pokrene program, a on mu podesi scheduled task tako da sam sebe starta (ili neki drugi program) u odredjeno vreme. Ako moze, kako? Voleo bi da mi neko napise kod za to. Hvala!

Jason Newsted rulazzzzzz!
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme04.07.2004. u 12:36 - pre 217 meseci
Onda napravi od programa NT servis, pa ce se pokretati sa ukljucivanjem racunara, a korisnik ne mora da bude logovan.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.yu
Via: [es] mailing liste



+104 Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme04.07.2004. u 19:02 - pre 217 meseci
Moze li se iz VB-a napraviti Service program? Koliko znam to nije moguce
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Pokretanje u odredjeno vreme04.07.2004. u 19:07 - pre 217 meseci
Moze, samo je pitanje koju ces ActiveX kontrolu ili sta vec da koristis za to. Bilo je vec reci o tome: http://www.elitesecurity.org/tema/32360
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Pokretanje u odredjeno vreme

[ Pregleda: 4556 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.