Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vreme izvrsenja koda

[es] :: C/C++ programiranje :: Vreme izvrsenja koda

[ Pregleda: 2772 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Iznogud
Subotica

Član broj: 1721
Poruke: 212
*.vdial.verat.net



Profil

icon Vreme izvrsenja koda25.06.2004. u 07:01 - pre 218 meseci
Hteo bih da testiram neke programske algoritme, pa mi trebe tacno vreme izvrsenja koda. Kako to da dobijem? Negde sam procitao da je potrebno u sam kod ubaciti malo asemblera pa da se dobije tacan broj clockova za koji se kod izvrsava.
Mozda neki primer, link....
 
Odgovor na temu

partlov
Petar Partlov
ASW Inženjering d.o.o.
Beograd

Član broj: 102
Poruke: 39
*.etf.bg.ac.yu



Profil

icon Re: Vreme izvrsenja koda25.06.2004. u 07:33 - pre 218 meseci
Ne treba ti nikakav assembler. Mozes ovako:

Code:

#include <time.h>

main() {
  clock_t t1, t2;

  t1 = clock();

   /* Kod koji zelis da testiras */

  t2 = clock();
  printf ("Vreme izvrsavanja je: %g", (double)(t2-t1) / CLOCKS_PER_SEC);
}


Mislim da bi ovo trebalo da radi.
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.ipt.aol.com

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Vreme izvrsenja koda25.06.2004. u 18:35 - pre 218 meseci
Za to ti treba program koji se zove profiler. Za GNU C program se zove gprof; možeš da ga namontiraš da ti daje najrazličitije statistke o izvršenju programa. Ako koristiš neki drugi kompajler, moraćeš da saznaš koji program u tvom paketu igra ulogu profilera.

f
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Vreme izvrsenja koda

[ Pregleda: 2772 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.