Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Layer? Kako da...?

[es] :: Web dizajn i CSS :: Layer? Kako da...?

[ Pregleda: 4260 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

VladoMNE
MNE

Član broj: 74
Poruke: 339
195.66.174.*

Sajt: www.moglasi.com


+1 Profil

icon Layer? Kako da...?24.01.2002. u 15:15 - pre 248 meseci
Imam dva layer-a i sad napisem neki text u prvi layer i ocu da napravim link na neku sliku naprimer (kad kliknem misom na taj text otvara mi se slika) , e sad ocu da mi se slika otvori u drugi layer. Mislim da ste shvatili o cemu se radi !? Da li ej to moguce i ako je moguce neka mi neko postira kako to da uradim.
Pozdrav!!!
Đe si brate ? Sto se cini ? Eo nista , ti ? jaaa bezveze..... Đe si...
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.my-trion.net.

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: Layer? Kako da...?24.01.2002. u 15:42 - pre 248 meseci
Awww, koliko ću puta reci...
Dreamweaver čini čuda. Ako ne znaš, pritisni F1, sve lepo piše.
» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

NIXI
Nikola Gligorijević
Freelance Designer / Web Designer
NIŠ | SERBIA

Član broj: 36
Poruke: 170
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 40622247
Sajt: www.demonio-music.com


Profil

icon Re: Layer? Kako da...?24.01.2002. u 22:32 - pre 248 meseci
hmm...ako ti je lakse..imash i opsciju "help" da ne pamtish F1 :D
 
Odgovor na temu

prosams
Novi Beograd

Član broj: 716
Poruke: 133
*.verat.net



Profil

icon Re: Layer? Kako da...?25.01.2002. u 20:57 - pre 248 meseci
Ljudi su stvarno u pravu. Ako ne znas da slazes u Dream-u, onda...
uzgred evo ti kod


<html>
<head>
<title>prosams</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script language="JavaScript">
<!--
<!--
function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized
if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) {
document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }}
else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload();
}
MM_reloadPage(true);
// -->

function MM_findObj(n, d) { //v4.01
var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers.document);
if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_showHideLayers() { //v3.0
var i,p,v,obj,args=MM_showHideLayers.arguments;
for (i=0; i<(args.length-2); i+=3) if ((obj=MM_findObj(args))!=null) { v=args[i+2];
if (obj.style) { obj=obj.style; v=(v=='show')?'visible':(v='hide')?'hidden':v; }
obj.visibility=v; }
}
//-->
</script>
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">

<div id="Layer1" style="position:absolute; left:25px; top:26px; width:118px; height:90px; z-index:1">Layer
sa textom<br>
<a href="#" onClick="MM_showHideLayers('Slika1','','show','Slika2','','hide')">Link1</a><br>
<a href="#" onClick="MM_showHideLayers('Slika1','','hide','Slika2','','show')">Link2</a></div>
<div id="Slika1" style="position:absolute; left:230px; top:26px; width:72px; height:52px; z-index:2; visibility: hidden"><img src=# width="70" height="54"></div>
<div id="Slika2" style="position:absolute; left:233px; top:92px; width:72px; height:52px; z-index:2; visibility: hidden"><img src=# width="70" height="54"></div>
</body>
</html>

Zlo ne postoji, već samo je dobro prisutno u maloj količini.
 
Odgovor na temu

VladoMNE
MNE

Član broj: 74
Poruke: 339
195.66.174.*

Sajt: www.moglasi.com


+1 Profil

icon Re: Layer? Kako da...?26.01.2002. u 15:09 - pre 248 meseci
E odgovori su vam bas ono ...
Ja samo pitam moze li mi ko pomoci da mi kaze a vi F1 - Help da ti je lakse
znam ja za help , a ako ne mogu da nadjem u helpu ja sma pitao kao sada a vidim jedino se trudi ovaj momak sto je zadnji postirao da mi objasni ali ni on nije objasnio ono sto trazim opet ponavljam :
Treba mi :
Imam 3 Lejera , u jednom lejeru pisem linkove, i kad kliknem na te linkove da mi se ucitava npr. html strana u Layer2 i kad kliknem na drugi link da mi se ucitava npr. slika u layer3 . Ja mislim da sam sad dovoljno objasnio...
Pozdrav!!!
Đe si brate ? Sto se cini ? Eo nista , ti ? jaaa bezveze..... Đe si...
 
Odgovor na temu

NIXI
Nikola Gligorijević
Freelance Designer / Web Designer
NIŠ | SERBIA

Član broj: 36
Poruke: 170
*.rcub.bg.ac.yu

ICQ: 40622247
Sajt: www.demonio-music.com


Profil

icon Re: Layer? Kako da...?26.01.2002. u 17:08 - pre 248 meseci
hmmm...sad mi pa tek nije lasno shta ti hocesh :)
a shto se helpa tice ako on ne moze da ti pomogne onda cisto sumnjam da ce iko da zna tolko dreamweaver u prste da ti to sam kaze :D :)
e sad...ako malo bolje to objasnish (meni se sve cini da ti trazish neki target ikli shta vec) daj budi malo elkovnetniji i jasniji
 
Odgovor na temu

prosams
Novi Beograd

Član broj: 716
Poruke: 133
*.verat.net



Profil

icon Re: Layer? Kako da...?26.01.2002. u 20:54 - pre 248 meseci
Pa to sam ti ja i uradio.
Objasnjenje.
1 layer nosi linkove.
2 layer nosi stranicu (ja sam stavio sliku, ok izmeni ti, unesi sta god hoces) i taj layer je na prvi pogled nevidljiv
3 layer i taj layer nosi sliku i taj layer je na prvi pogled nevidljiv
Work
kad kliknes na 1. link iz 1. layera onda se prikaze 2 layer sa svojim sadrzajem
kad kliknes na 2. link iz 1. layera onda se prikaze 3 layer sa svojim sadrzajem, a 2 layer postane nevidljiv.
I tako teras koliko ti je volja. Nije ti potrebno da se u layer ucitava stranica, vec u njega ubacis sta god hoces i sakrijes ga.
Zlo ne postoji, već samo je dobro prisutno u maloj količini.
 
Odgovor na temu

Trunks
Stefan T.
Freelance web/grafički dizajner.
Novi Sad, Srbija

Član broj: 34
Poruke: 2465
*.my-trion.net.

ICQ: 28675801
Sajt: Linemotion.com


+1 Profil

icon Re: Layer? Kako da...?27.01.2002. u 16:28 - pre 248 meseci
C:/Program Files/Macromedia/Dreamweaver 4/Help/UsingDreamweaver/html/18Behaviors29.html

Overi ovo i iskuliraj malo covek...


» Mom, mom, look what I did, mom!
» Look what I did to my hands, I broke 'em!
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Layer? Kako da...?

[ Pregleda: 4260 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.