Potreban mi je proxy server, za win2000, koji ima mogucnost da "mapira"/"prosledi" sve zahteve prema drugom proxy serveru na Internetu, i da to prosledjivanje vrsi kroz VPN konekciju koju sam server otvara i zatvara po potrebi, bilo bi dobro kada otvara VPN da ostali programi za svoju vezu ka Internetu ne koriste tu VPN konekciju vec da idu starim putem...
Objasnjenje: imam par racunara koji su prikaceni na mali "ruter" koji je gateway za Internet, iza rutera je wireless, a sam ruter ima pppoe klijent i tako ostvaruje vezu na Internet i to radi super (ruter je inace i NAT za racunare u lokalnoj mrezi). Na jednom racunaru imam satelitski Internet i jedini nacin da bi satelitski Internet radio kroz NAT je VPN konekcija, i to radi na tom racunaru odlicno, ali bih hteo da i ostali racunari koji su u mrezi s'vremena na vreme iskoriste satelit i da to bude sto elegantnije reseno (samo podese ovaj proxy u IE i ukljucuju/iskljucuju kada je potrebno)
Nadam se da ste me razumeli, izvinjavam se ukoliko sam neke pojmove pogresno upotrebio. Hvala svima.