Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

jeno najosnovnije, najpocetnickije pitanje u vezi tabela...

[es] :: MySQL :: jeno najosnovnije, najpocetnickije pitanje u vezi tabela...

[ Pregleda: 4516 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

frroggy
Novi Sad

Član broj: 26282
Poruke: 86
*.www.dial-up.TeamNET.ws



Profil

icon jeno najosnovnije, najpocetnickije pitanje u vezi tabela...19.06.2004. u 19:45 - pre 210 meseci
Prvi put radim sa mysql-om i svasta sam procitao u tutorijalima, ali baksuss ne nadjoh najosnovniju stvar, a to je:

Kako se dodaje tabela u MySql bazu iz php-a?

Znam da je pitanje smesno, pa ocekujem smesan odgovor :)

Hvala unapred
 
Odgovor na temu

chupcko
Ima
Beograd

Član broj: 5560
Poruke: 1138

Sajt: www.google.com


+63 Profil

icon Re: jeno najosnovnije, najpocetnickije pitanje u vezi tabela...19.06.2004. u 20:27 - pre 210 meseci
Pa jednostavno, koristi query za create table...

E sada, bolje prouci neki sql prirucnik ili knjigu, pa onda ces znati sta sve mozes sa bazom.

Te funkcije iz php-a samo prosledjuju upite mysql-u, a mozes da ih uvek izvrsis iz "mysql prompta".
CHUPCKO
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: jeno najosnovnije, najpocetnickije pitanje u vezi tabela...01.07.2004. u 10:46 - pre 209 meseci
Pa, ako znas kako se definisu i prosljedjuju queries u PHP-u, onda ti nije problem ni poslati query koji ce kreirati tablicu u bazi:
Code:

$query = "CREATE TABLE tablica(id int(11), ime varchar(30))";
$result = @mysql_query($query);

Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: jeno najosnovnije, najpocetnickije pitanje u vezi tabela...02.07.2004. u 04:50 - pre 209 meseci
Pogledaj ovaj tutorijal: http://www.ionbee.net/modules/arms/view.php?w=art&idx=16
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: jeno najosnovnije, najpocetnickije pitanje u vezi tabela...

[ Pregleda: 4516 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.