Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kreiranje/brisanje direktorijuma/fajla

[es] :: PHP :: kreiranje/brisanje direktorijuma/fajla

[ Pregleda: 3650 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stdlib.h

Član broj: 13434
Poruke: 240
*.ppp-bg.sezampro.yu



+1 Profil

icon kreiranje/brisanje direktorijuma/fajla13.06.2004. u 18:04 - pre 207 meseci
Treba dinamicki da kreiram direktorijum i fajl unutar njega, a zatim i da obrisem sve to (naravno, kad dodje vreme, jedno za drugim ne bi imalo nikakvog smisla :)

U principu imam resenje, ali me zanima da li je to najelegantnija varijanta (zbog koriscenja execa i oslanjanja na shell komande):

kreiranje foldera:

<?php
exec('mkdir elitesecurity');
?>

a zatim i fajla:

<?php
$filename = 'elitesecurity/fajl1.txt'; //pretpostavljam da mi ovde ne treba full path?
$fp = fopen($filename, "a");
$string = 'xyc';
$write = fputs($fp, $string);
fclose($fp);
?>

i na kraju brisanje foldera (samim tim i fajla):

<?php
exec('rm -rf elitesecurity');
?>

Pozdrav!
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: kreiranje/brisanje direktorijuma/fajla13.06.2004. u 18:44 - pre 207 meseci
Pogledaj

http://www.php.net/manual/en/function.file.php

Imas php funkcije za sve sto si naveo (ili skoro sve).
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

stdlib.h

Član broj: 13434
Poruke: 240
194.106.191.*



+1 Profil

icon Re: kreiranje/brisanje direktorijuma/fajla14.06.2004. u 02:16 - pre 207 meseci
'ebes manual za funkcije za rad sa fajlovima, ali hvala u svakom slucaju! (nemoj pogresno da me skapiras, dobar je manual, ali je malo udaljen od mojih dilema)

koristicu ovu varijantu do daljnjeg, iako mi zvuci bez-veze... mozda se samo tripujem...

ono sto me zanima jos vise je sledece... da li postoji varijanta da pokupim ceo html output posle izvrsavanja skripte, preko nekih bafera ili vec neceg drugog? kod je jako komplikovan, smesten u gomilu promenljivih koje izbacuju svoj deo outputa na gomili mesta, i (rucno) pakovanje svega toga u jedan string bi bio sizifov posao. curl ima -

ob_start();
curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$kod = ob_get_contents();
ob_end_clean();

cime smesta ceo output u $kod. kao varijantu 'na gurku' bih mogao da upisem fajl na server i da ga overim curlom sa ovim gore baferisanjem, ali je upravo to problem - nemam sta da curl-ujem jer mi taj 'output string' fali da bih uopste mogao da ga upisem u nekakav fajl.
 
Odgovor na temu

afwt
AF Web Team
Novi Sad/Chicago

Član broj: 8220
Poruke: 337
*.90.eunet.yu

Sajt: milos.srdjevic.net/blog


+1 Profil

icon Re: kreiranje/brisanje direktorijuma/fajla14.06.2004. u 11:01 - pre 207 meseci
Citat:
stdlib.h:'ebes manual za funkcije za rad sa fajlovima, ali hvala u svakom slucaju! (nemoj pogresno da me skapiras, dobar je manual, ali je malo udaljen od mojih dilema)

koristicu ovu varijantu do daljnjeg, iako mi zvuci bez-veze... mozda se samo tripujem...


Nemoj da si iskljuciv, nego poslusaj ljude koji su definitivno iskusniji od tebe. PHPManual ti je Biblija! Ako je ne procitas, nemoj ni da radis u PHP-u.
Dakle, da ponovimo: Na adresi koju ti je ljubazno predstavio mr.Veber, imas (SVE!) funkcije koje tebi trebaju.
Savet: exec() izbegavaj u SIROKOM LUKU, veruj mi. Ako ne verujes, potrazi malo na ovom forumu sta ljudi pisu o exec() funkciji.

I da, ne tripujes se, tvoja varijanta (u najboljem slucaju) zvuci bez veze... ;-)

Citat:
stdlib.h:...
cime smesta ceo output u $kod. kao varijantu 'na gurku' bih mogao da upisem fajl na server i da ga overim curlom sa ovim gore baferisanjem, ali je upravo to problem - nemam sta da curl-ujem jer mi taj 'output string' fali da bih uopste mogao da ga upisem u nekakav fajl.


Nadam se da si ono gornje pitanje sa folderima postavio zbog ovog, jer ako zelis ono sto ja mislim, onda samo treba da procitas sledece poglavlje PHPManual-a:
http://www.php.net/manual/en/ref.outcontrol.php
Tacnije, treba da ga procitas u svakom slucaju.

'ebi ga, opet taj skrnavi manual... ;-) Sta ces, kad se ne moze bez njega.

Srecno!

P.S. Nemoj da me shvatis pogresno ako ti moj odgovor deluje malo ostro, samo hocu da ti pomognem, nije nista licno, naravno...
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)
 
Odgovor na temu

zmil
Zoran Milicevic
Krupanj

Član broj: 27816
Poruke: 76
*.ptt.yu

Sajt: www.mz.rs


+2 Profil

icon Re: kreiranje/brisanje direktorijuma/fajla20.06.2004. u 17:56 - pre 207 meseci
pa sve je u redu ne znam samo sta jos hoces
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kreiranje/brisanje direktorijuma/fajla

[ Pregleda: 3650 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.