Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?

[es] :: .NET :: Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?

[ Pregleda: 2726 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Qlex

Član broj: 21253
Poruke: 194



+1 Profil

icon Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?10.06.2004. u 14:24 - pre 241 meseci
Znaci imam jedan cd na kome su mi 3 direktorijuma. A, B i C, recimo...

Hocu da mi se kada kliknem na dugme pokrene word dokument iz direkorijuma A...

Jel to moze biti ostvareno koriscenjem alatke Process ?

Interesuje me kako se inace pokrece fajl iz odredjenog direktorijuma , odnosno sa cd-a ? Mogao bih ja da upisem da se pokrene fajl ' H:\....' , ali sta ako je kod profesora namesteno da cd-jedinica ne bude H !?

Takodje me zanima kako mogu da iskopiram odredjeni fajl iz odredjenog direktorijuma ( u ovom slucaju sa cd-a) ako ne znam da li imam privilegije za kopiranje. Moze da se desi da prilikom kopiranja programa na skolski kompjuter ne budem imao administratorskih privilegija. Koji direktorijum mogu da koristim u tom slucaju ?

Puno pozdrava i hvala unapred
ivan
 
Odgovor na temu

Ivan Vasić

Član broj: 14756
Poruke: 631
*.104.eunet.yu

Jabber: ivasic@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?10.06.2004. u 16:19 - pre 241 meseci
Da bi otvorio neki fajl koristi
Code:

System.Diagnostics.Process.Start("c:\mydocuments\my_file.doc");

Ovaj delo koda ti pušta default aplikaciju za *.doc fajlove, dakle MS Word, i otvara taj faj.

A za CD-ROM ... da bi odredio koje "slovo" koristi - mislim da ne postoji managed način, moraćeš da zoveš API. Otprilike ovako nešto:
Code:

[DllImport("kernel32.dll", EntryPoint="GetDriveTypeA")]
static extern Int32 GetDriveType (string nDrive);

Int32 Drive_Type = GetDriveType ("slovo za drajv");


Za tipove:

Unknown = 0
Invalid = 1 //loš path
Removable = 2
Fixed = 3
Remote = 4 //network
CDROM = 5
RAMDisk = 6

Letter's svih drajvova možeš da dobiješ iz Environment.GetLogicalDrives() .

Nisam probao i ne mogu da tvrdim da ovo radi al pokušaj.
I deklaracija za GetDriveType je iz WinAPI-ja - nije proverena.
 
Odgovor na temu

Qlex

Član broj: 21253
Poruke: 194



+1 Profil

icon Re: Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?10.06.2004. u 17:24 - pre 241 meseci
Hvala ti puno. A reci mi, da li se isto koristi i za fajlove tipa .ppt (power point prezentacije)?

 
Odgovor na temu

Ivan Vasić

Član broj: 14756
Poruke: 631
195.178.35.*

Jabber: ivasic@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?10.06.2004. u 18:17 - pre 241 meseci
Isto se koristi za sve fajlove za koje windows "zna" kojim programom se otvaraju.

Drugim rečima za bilo koji fajl koji bude otvoren nekim programom kad ga double klikneš može da se koristi onaj kod. Možeš čak i da proslediš URL kao parametar otvoriće ti se Inernet Explorer ili koji već browser koristiš.

 
Odgovor na temu

Qlex

Član broj: 21253
Poruke: 194



+1 Profil

icon Re: Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?10.06.2004. u 18:37 - pre 241 meseci
Da, upravo sam to skapirao. Samo mi nije jasno kako se pokrecu programi iz nekog foldera ?!

Citat:
ivan@elfak[DllImport("kernel32.dll", EntryPoint="GetDriveTypeA")]
static extern Int32 GetDriveType (string nDrive);

Int32 Drive_Type = GetDriveType ("slovo za drajv");


A jel ovo upisujem u neki modul, klasu ili ... kako to da iskoristim ? Nov sam sa .netom pa se i ne snalazim bas najbolje :(

Pozdrav
Ivan
 
Odgovor na temu

Ivan Vasić

Član broj: 14756
Poruke: 631
*.105.EUnet.yu

Jabber: ivasic@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?10.06.2004. u 20:29 - pre 241 meseci
Evo nije me mrzelo pa sam ti napisao jednu klasu koju možeš da koristiš za to što ti treba. Imaš je attachovanu dole. Radi provereno.
Imaš i MAIN klasu za Console application, pa možeš da odmah vidiš kako radi.

Koristi fju RunFromCD() iz klase koju sam ti poslao - uostalom imaš kratko objašnjenje.

Ako ti još nešto ne bude jasno pitaj.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Qlex

Član broj: 21253
Poruke: 194



+1 Profil

icon Re: Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?11.06.2004. u 04:22 - pre 241 meseci
Hvala ti , pokusacu...

Resio sam problem na neki drugi nacin, ali kad zavrsim ovaj rad za skolu cu se pozabaviti ovim. Jos jednom zahvaljujem
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kako da pokrenem unutar programa nesto sa cd-a ?

[ Pregleda: 2726 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.