Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Totalno neznam ništa

[es] :: C/C++ programiranje :: Totalno neznam ništa

[ Pregleda: 3421 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

marijan_e

Član broj: 24969
Poruke: 376
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Totalno ne znam ništa06.06.2004. u 18:14 - pre 214 meseci
Počenik sam u programiranju pa me zanima jeli c++ dobar start za mene koliko je težak jeli bolji visual basic.što se sve može u c++



JELI SAD DOBRO!

[Ovu poruku je menjao marijan_e dana 06.06.2004. u 21:44 GMT]
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
195.252.85.*



Profil

icon Re: Totalno ne znam ništa06.06.2004. u 21:41 - pre 214 meseci
Citat:
marijan_e:Počenik sam u programiranju pa me zanima jeli c++ dobar start za mene koliko je težak jeli bolji visual basic.što se sve može u c++


Jeste dobar start, jeste bas tezak, a visual basic uci samo ako bas moras. Ja sam poceo sa njim i to mi je bilo baceno vreme.
Ako neces da ucis odmah c(++), onda uci Delphi/Pascal.
 
Odgovor na temu

Lord_Sauron
Vladimir Urdesic
Herceg-Novi (trenutno PG)

Član broj: 4154
Poruke: 401
*.crnagora.net



Profil

icon Re: Totalno ne znam ništa06.06.2004. u 23:41 - pre 214 meseci

E sad sve zavisi (npr. koliko ti je godina?)

Slažem se sa vladab-om da ti je najbolje da učiš za početak Pascal / Delphi / Kylix varijantu, ima dosta sličnosti sa C/C++, a pascal si do sada već učio i u školi (ili ćeš tek da učiš, ako si još u njoj ;).

Ne znam koliko je pametno da učiš odmah C++ (Delphi ćeš moći lijepo da iskoristiš ionako), to sve zavisi od tebe koliko ti dobro razumijes programiranje uopšte (tj. da li si upoznat sa pojmovima naredba, ciklus, uslov, funkcija, biblioteka, nasleđivanje, polimorfizam, itd.) Ako si imao ikakvih pređašnjih iskustava sa programiranjem (programiranje video rekordera se ne računa :) onda možes da razmotriš početak sa C++ -om, inače ti to ne preporučujem.

U svakom slučaju srećno :)
 
Odgovor na temu

marijan_e

Član broj: 24969
Poruke: 376
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Totalno ne znam ništa07.06.2004. u 09:08 - pre 214 meseci
M nisam s susreo s ničim osim basica logo i tih "glupih" programa u dosu imam 17g pa eto počeo bi malo se učiti
 
Odgovor na temu

ventura

Član broj: 32
Poruke: 7781
*.bg.wifi.vline.verat.net



+6455 Profil

icon Re: Totalno ne znam ništa07.06.2004. u 09:54 - pre 214 meseci
Koliko je meni poznato Delphi lepse barata sa bazama podataka, klijent/server programiranjem itd... zato ti je moja preporuka Delphi...

Ja npr imam nekoliko developera u svom timu, i jedan od njih je iskljucivo C/C++ programer, i kad sam od njega trazio da nastavi da pise neku aplikaciju koja je pisana u Delphiju, covek je za nedelju dana pohvatao sve sto treba i samo nastavio..

Poenta je, da kad jednom ovladas jednim programskim jezikom, nece ti biti uopste problem da se sa manjim izmenama presaltas na drugi...
 
Odgovor na temu

marijan_e

Član broj: 24969
Poruke: 376
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Totalno ne znam ništa07.06.2004. u 10:42 - pre 214 meseci
znači da probam delphi
 
Odgovor na temu

nikoladsp
nikola radovanovic
trenutno-developer
novi sad

Član broj: 5455
Poruke: 193
*.ftn.ns.ac.yu



Profil

icon Re: Totalno ne znam ništa09.06.2004. u 18:47 - pre 214 meseci
Delphi ce ti trebati ako se zelis kasnije negde zaposliti.Vecina trzista za programere trazi upravo Delphi,sto se reci prvo prouci Pascal a onda predji na Delphi.Posto si jos vrlo mlad imaces vremena da naucis i prave stvari kasnije (C/C++).Moj ti je savet da kada se malo ispraksas sa Delphijem proucis C (Laslo Kraus sa ETF u BG ima odlicnu knjigu i jos na srpskom) i onda zaronis u divni svet C++(opet uz pomoc Krausa i knjige za C++) i zaboravis Delphi,Pascal,Javu i slicno.Svakako ti je jasno da je ovo dobrim delom subjektivno misljenje,ali C++ je stvarno mocan jezik i moze se uraditi mnogo vise sa njim negoli sa drugim jezicima,ali budi svestan cinjenice da ako zelis pre svega da zaradis ostani na Delphiju ili VB-u jer sa stanovista VISUAL aspekta mnogo je laksi Delphi( a ima i jos jednu prednost:borlandov kompajler za C++ ima potpuno isti IDE kao i za Delphi pa ces lakse preci na njegovo razvojno okruzenje).

Srecno!

ps:
evo ti i koji koristan link

www.codeproject.com
www.codeguru.com
www.programmersheaven.com
ja sam panker sa diplomom kod moje mame...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Totalno neznam ništa

[ Pregleda: 3421 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.