Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako znati da li metoda vec postoji u nekoj klasi ?

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako znati da li metoda vec postoji u nekoj klasi ?

[ Pregleda: 2936 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

scud
Novi Sad

Član broj: 6882
Poruke: 47
*.telekom.yu



Profil

icon Kako znati da li metoda vec postoji u nekoj klasi ?06.06.2004. u 09:37 - pre 213 meseci
Tema je vec rekla svoje, a evo malo detaljnije... Kako znate, kada pisete kod, da li negde u nekoj postojecoj klasi postoji metoda tj. funkcija koja nam je potrebna? Mnogo puta kada pisem neku metodu u programu se zapitam da li je ovo vec napravljeno i pisem ponovo uzalud... Voleo bi da mi kazete svoje tehnike, na koje nacine vi saznajete da li je neka metoda vec napravljena? Znam ja da postoji help, ali kako znati kako traziti potrebnu metodu u helpu kada ne znamo ime trazene metode???
 
Odgovor na temu

blaza
n/a

Član broj: 961
Poruke: 743
*.vdial.verat.net



+3 Profil

icon Re: Kako znati da li metoda vec postoji u nekoj klasi ?06.06.2004. u 10:42 - pre 213 meseci
Mozes pomocu Intellisense svojstva editora razvojnog okruzenja.
Da se ispravim:
Pomocu Intellisense mozes videti da li je metoda deklarisana.
Za utvrdjivanje da li je metoda definisana, konkretno u Visual Studio-u, mozes ukljuciti kreiranje .bsc (Browse Information) fajla, sto dalje omogucuje jednostavno kretanje kroz source desnim klikom na zeljenu oznaku metode i biranje opcije Go to definition of...
Nisam pazljivo procitao tvoju poruku :)
Moja metoda je pretrazivanje helpa kljucnim recima.
Ako vec imas help za datu klasu, verovatno postoji i spisak public metoda. Ovaj spisak metoda ili ima kratak opis svake metode, ili svrhu istih mozes zakljuciti iz naziva.
O_o
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.adsl.zonnet.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Kako znati da li metoda vec postoji u nekoj klasi ?06.06.2004. u 12:53 - pre 213 meseci

Evo još jedne metode:

- Pre nego što počneš da radiš na nečemu, pročitaj dokument koji opisuje arhitekturu sistema. Tako ćeš shvatiti koje komponente postoje i upoznaćeš se sa terminologijom. Ako se recimo u uputstvu pojavljuju termini „make a subscription to...“, „check what changed in a subscription“ itd. (primeri iz projekta na kom radim), možeš pretpostaviti da postoje metode koje u sebi imaju ključne reči „change, subscription“, itd. Ovo ti služi naravno kako bi naučio pravila igre, dakle koje operacije su moguće. Nije bitno kako se tačno zove metod, već je bitno da znaš ako ti treba „change subscription“ da postoji metod koji to radi.

- Kontekstno-zavisna pomoć i pretraga po ključnim rečima ti onda mogu pomoći da nađeš kako se tačno zove metod koji ti treba.

f
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako znati da li metoda vec postoji u nekoj klasi ?

[ Pregleda: 2936 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.