Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DataBase Desktop - ubacivanje slike

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DataBase Desktop - ubacivanje slike

[ Pregleda: 6336 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon DataBase Desktop - ubacivanje slike17.01.2002. u 19:39 - pre 241 meseci
Kako da ubacim sliku u paradox pazu preko database desktop-a. Ja definisem polje kao sliku i samo mi pise (GRAPH) u tom polju.
 
Odgovor na temu

MoDcHe
SER Sabac

Član broj: 4
Poruke: 486
*.ptt.yu

Jabber: modche@elitesecurity.org
ICQ: 73295306
Sajt: localhost


+3 Profil

icon Re: DataBase Desktop - ubacivanje slike17.01.2002. u 21:25 - pre 241 meseci
Hmm, ja ne vidim nikakav problem!
napisao ti GRAPH pa?
When you say "I wrote a program
that crashed Windows", people
just stare at
you blankly and say "Hey, I got
those with the system, *for
free*".
-- Linus Torvalds
 
Odgovor na temu

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon Re: DataBase Desktop - ubacivanje slike18.01.2002. u 08:11 - pre 241 meseci
Pa napise on ali kako da sliku ubacim tamo tako da mogu posle iz programa da vidim??? U tom polju mi samo pise BLOB Graphic i uopste ne moze da se edituje....
 
Odgovor na temu

MoDcHe
SER Sabac

Član broj: 4
Poruke: 486
*.ptt.yu

Jabber: modche@elitesecurity.org
ICQ: 73295306
Sajt: localhost


+3 Profil

icon Re: DataBase Desktop - ubacivanje slike18.01.2002. u 10:16 - pre 241 meseci
Probaj ovako:

na formu izbaci to GRAPH polje
stavi jedno dugme i opendialog, klikni dvaput na dugme i kucaj sledece:

Code:

if Opendialog1.execute then
   Begin
    DbImage1.Picture.LoadFromFile(Opendialog1.filename);
    end;


najbolje je da koristis slike u bmp formatu!
When you say "I wrote a program
that crashed Windows", people
just stare at
you blankly and say "Hey, I got
those with the system, *for
free*".
-- Linus Torvalds
 
Odgovor na temu

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon Re: DataBase Desktop - ubacivanje slike20.01.2002. u 10:56 - pre 241 meseci
OK nadzidzio sam ga da radi kao sto si ti napisao
samo polje treba da se definise kao BINARY.....to sam video u njihovoj bazi

Pozdrav
 
Odgovor na temu

RBSMC
Srbija

Član broj: 12946
Poruke: 21
*.ptt.yu



Profil

icon Re: DataBase Desktop - ubacivanje slike03.11.2003. u 02:50 - pre 219 meseci
Vidim da je proslo dosta od postavljanja ove teme, ali resio sam da dodam ovaj odgovor jer sam skoro imao isti problem i pronasao sam jedno smesno resenje koje mozda moza koristiti nekome ubuduce.
Naime nakon kreiranja tabele sa BLOB pojlima i povezivanja ovih polja sa DBimage komponentom treba pokrenuti aplikaciju i jednostavno sa cut/paste ubaciti sliku u DBimage. Naravno DBimage treba da je fokusirana.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: DataBase Desktop - ubacivanje slike

[ Pregleda: 6336 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.