Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Treperenje prozora

[es] :: C/C++ programiranje :: Treperenje prozora

[ Pregleda: 2758 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
Poruke: 572
*.137.eunet.yu

Jabber: DarkMan


Profil

icon Treperenje prozora29.05.2004. u 00:02 - pre 214 meseci
Pravim aplikaciju u C++ koristeci cist SDK.
U glavnom prozoru postoji tool bar, status bar, tab control i jedan dijalog (preko tab kontrole - slicno kao kod task managera).
Problem je sto pri resize-ovanju ceo prozor treperi, dok kod windows-ovog task managera ovo nije slucaj.

Pokusavao sam razne kombinacje stilova prozora sa/bez WS_CLIPCHILDREN | WS_CLIPSIBLINGS ali mi nista nije pomoglo.

Sa Spy++ sam gledao atribute prozora task managera i pokusao isto tako da kreiram i kod sebe ali ne pomaze.

Ako neko ima vremena i/ili mozda zna u cemu je problem, pilazem kod koji, nadam se, nije velik za shvatanje sustine.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

stalker
Branko Kokanovic
Beograd

Član broj: 11897
Poruke: 606
*.drenik.net



+2 Profil

icon Re: Treperenje prozora29.05.2004. u 10:11 - pre 214 meseci
E, to je i meni skoro trebalo, ljudi mi pomogli (tacnije Mikky), pogledaj
http://www.elitesecurity.org/tema/49649
 
Odgovor na temu

DarkMan
Darko Matesic

Član broj: 20445
Poruke: 572
*.smin.sezampro.yu.

Jabber: DarkMan


Profil

icon Re: Treperenje prozora29.05.2004. u 11:24 - pre 214 meseci
Hvala na odgovoru ali nije to to sto mi treba.
Double buffering mogu da koristim u slucaju da ja rucno iscrtavam kontrole.
Razmisljao sam i o toj soluciji ali bih je ipak ostavio kao krajnju opciju.
Ja bih radije ostavio windowsovom API-iju da obavi iscrtavanje komponenti.

Koliko vidim u ovom mom slucaju problem najvise pravi tab kontrola. Dijalog, koji treperi, nje nije njena child komponenta vec on pripada glavnom prozoru (tako inace dosta njih rade, moze se lako proveriti sa Spy++). Na glavnom prozoru stoji stil WS_CLIPCHILDREN a na tab kontroli WS_CLIPCHILDREN | WS_CLIPSIBLINGS. Koliko sam shvatao ovi parametri treba da uticu na to koji delovi prozora ce se iscrtavati a koji ne (da se klipuju - nesto kao i clipping plane u 3D). Ali izgleda da to ovde zbog necega ne funkcionise.

Mozda ako neko moze da mi detaljnije objasni ove atribite u slucaju da ih ipaki nisam shvatio kako treba.



 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Treperenje prozora

[ Pregleda: 2758 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.