@Jablan
Nisam zeleo da zapocinjem flejm vec samo da dam svoju kritiku. Sa tog stanovista bilo bi lepo da istaknemo prave prednosti i mane datih uredjaja kako bi ljudi znali sta kupuju. Slazem se da nema savrsenog uredjaja, jer ce svaki imati neku manu, i logicno je da ce najskuplji uredjaji imati najmanje mana, zato daj da ljudima damo sto vise informacija kako pozitivnih tako i negativnih tako da znaju sta kupuju. Ja licno nisam od onih ljudi koji kada nesto kupe i vide da su pogresili krenu da pricaju ostalima kako su uzeli najbolju stvar na svetu kako ne bi ispali glupi pred drugima, i kako bi druge naterali da i oni progutaju rovca. Od mene ces cuti uvek najbolju kritiku, ako je taj uredjaj zasluzuje, ali i najgori komentar ukoliko nije ispunio moja ocekivanja. Verujem da je poenta cele price da ljudi kada kupuju bilo sta dobiju najbolji odnos cena/kvalitet, sto u nasoj zemlji nije cest slucaj. Ne znam da li si primetio, ali ASUS, MSI i Samsung su tri najforsiranije firme kod nas i kada krene prica o njihovim uredjajima, uvek se govori sa strahopostovanjem, iako u vecini slucajeva je rec o prosecnim proizvodima.
Konkretno taj Megastick prodaje ja mislim svaka trafika u gradu, i meni ga je nudilo mnogo dilera, a kada sam ih pitao za karakteristike i poredjenje sa drugim proizvodima tipa TwinMOS, govorili su da im je cimanje da ih vracaju kada se pokvare, dok MSI lako mogu da vrate glavnom dileru i da dobiju novi. To sto je MSI veca firma, i ima bolju mrezu dilera ne znaci da ima bolji odnos cena/kvalitet. Pa i MSI, TwinMOS, i River i ostali su samo srafciger industrija sa Tajvana, koja pakuje tudje proizvode (citaj cipove, memorijske module i sl.) u svoj celofan !!!
Komentari da uredjaji lice na pudrijere (TwinMOS), maskare (MSI , PQI, Singery i sl.), Toblerone (iRiver i PQI) i sl. su krajnje infantilni (citaj deciji). I taj komentar da ne moze da se nadje torbica nije tacan, jer se uz TwinMOS modele sa vise memorije (128 , 256 i 512 MB) dobija i torbica, a moze da posluzi i bilo koja torbica za neki malo veci mobilni ili neki manji fotoaparat..Mada ja licno nosim uredjaj oko vrata ispod dukserice tako da se gotovo i neprimecuje, ali ukusi su razliciti.
Kada pominjes taj famozni USB na uredjaju verujem da ces uvaziti ovaj stav. Dakle ako imas nesto od cega mozes da imas vecu stetu nego korist, a pri tome mislim na one situacije opisane u predhodnom postu, onda taj USB to nije prednost nego mana. Isto misljenje imam kada su i u pitanju USB Flash memorije, jer se i kod njih moze dogoditi ista situacija.
Sto se tice negativnih kritika kod TwinMOSa dodao bih i da je dugme sa strane za prebacivanje Flash/SD MCC/FM tuner, po meni malo lose reseno bar za moj ukus, jer je nekako nezgodno stavljeno, ali za par dana se i na to navikne.
Voleo bih da i od vlasnika ostalih uredjaja tipa MSI, iRiver, PQI, Mercury, Singery, Apacer i sl. cujem i neke negativne komentare. Zato molim administratora ili supermoderatora neka otvori Top forum " Karakteristike i komentari o MP3 uredjajima ", tako da ljudi imaju vise informacija pri kupovini, a ne da citaju postove kao sto je
Citat:
cvekic: nikakva alternativa ne dolazi u obzir
MSI megastick je najbolji
i vredi
pozdrav
i na osnovu nih formiraju svoje misljenje o proizvodima, jer su takvi komentari netacni i krajnje neprimereni.
Ne zelim da filozofiram ali za kraj moram da istaknem sledecu stvar. Nemojte da se vodite parolom " I da komsiji crkne krava " jer zbog takvog stava se svi nalazimo ovde gde jesmo pri tome mislim na drzavu i drustvo u celini. Budimo realni i samokriticni, jer cemo na ta nacin pomoci kako sebi tako i drugima.
Pozdrav
Aye caramba !!!