Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Učitavanje elemenata niza

[es] :: C/C++ programiranje :: Učitavanje elemenata niza

[ Pregleda: 3062 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

BlackSnake
Zenica, BA

Član broj: 11245
Poruke: 219
*.telecom.ba.



Profil

icon Učitavanje elemenata niza25.05.2004. u 13:00 - pre 213 meseci
Molio bih za pomoć (u C++),

Možda je glupo pitanje, ali kako da uradim sljedeće:
- Da program čeka na unos BROJEVA sa tastature.
- Potom da te brojeve program sukcesivno dodjeljuje članovima REDAKA(REDOVA) prethodno deklarisanog dvodimenzionalnog niza tipa INT.
- Da program opet čeka na unos BROJEVA sa tastature.
- Potom da te brojeve program sukcesivno dodjeljuje članovima KOLONA(STUPACA) prethodno deklarisanog dvodimenzionalnog niza tipa INT.
Znači cilj mi je da korisnik unese prvo redove pa kolone matrice.

Hvala unaprijed


When you think everithing happens to you is so bad ....
remember that always could be even worse.
 
Odgovor na temu

alpha
Nemanja Janic
Beograd

Član broj: 5223
Poruke: 35
*.112.EUnet.yu



Profil

icon Re: Učitavanje elemenata niza28.05.2004. u 01:23 - pre 213 meseci
... ovaj... mozda sam ja malo glup, ali... ako se radi o istoj matrici, zar unosom redova (svih) ne uneses i kolone? (i obratno?)
...znam koliko ne znam... ili ne?
 
Odgovor na temu

BlackSnake
Zenica, BA

Član broj: 11245
Poruke: 219
*.telecom.ba.



Profil

icon Re: Učitavanje elemenata niza28.05.2004. u 08:01 - pre 213 meseci
Citat:
alpha:... ovaj... mozda sam ja malo glup, ali... ako se radi o istoj matrici, zar unosom redova (svih) ne uneses i kolone? (i obratno?)


Potpuno si u pravu .. izvini ... ja sam se zeznuo u postavci pitanja. Trebalo je izgledati ovako:

- Da program čeka na unos BROJEVA sa tastature.
- Potom da te brojeve program sukcesivno dodjeljuje članovima RETKA 1
prethodno deklarisanog dvodimenzionalnog niza tipa INT.
- Da program opet čeka na unos BROJEVA sa tastature.
- Potom da te brojeve program sukcesivno dodjeljuje članovima RETKA 2
istog tog niza.
- itd ... do deklarisanog broja redova to jest dok se matrica ne popuni.


When you think everithing happens to you is so bad ....
remember that always could be even worse.
 
Odgovor na temu

***ArChAnGeL***
Ivan Stajic
Beograd

Član broj: 18217
Poruke: 17
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Učitavanje elemenata niza28.05.2004. u 14:05 - pre 213 meseci
Jel pod redom podrazumevas vrste?
 
Odgovor na temu

***ArChAnGeL***
Ivan Stajic
Beograd

Član broj: 18217
Poruke: 17
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: Učitavanje elemenata niza28.05.2004. u 14:25 - pre 213 meseci
Ako su retci vrste cekanje na unos obezbedjujes sa scanf("%c",c);
c je promenjiva tipa char tako dobijas da kada se pritisne ENTER program nastavlja sa radom za c++ iskoristi ekvivalentnu funkciju cin cout iz iostream.h hedera;
Sto se tice postavljanja jedne po jedne vrste ako radis sa dinamickom matricom koju pravis kao **array moras da imas neki kontrolni karakter kojim ce ti korisnik naznaciti kada je uneo vrstu i po upisu svakog elementa treba to da proveravas isto vazi i ako matricu pravis kao staticki niz pokazivaca tj vrste na dinamicke nizove,
ako imas staticku matricu array[nesto][nesto] onda je uslov kada treba da se pojavi scanf("%c",c) jako jednostavan npr i (brojac iz ciklusa upisa) pa imas
i%nesto=0.
Naravno c ti je samo kontrolni karakter koji ti nista neznaci i posto vidim da si bas pocetnik trebaju ti dve for petlje kojima unosis vrstu po vrstu jer je raspored takav da je memorija racunara jednodimenzionalna i matrica je u stvari jedan niz koji u sebi sadrzi sizeof(tip) * n velicina i za int kod Visual Studia 32 bita i podatci se redjaju redom vrsta po vrsta pa imas
for(i=0;i<broj_vrsta;i++)
for(j=0;j<broj_kolona;j++)
kroz matricu prolazis sa *(*(array+i)+j) gde je i broj vrste a j broj kolone;
ubacis samo onaj if odozgo za taj scanf posle svake nove vrste i to je to
Nadam se da si to hteo.
 
Odgovor na temu

BlackSnake
Zenica, BA

Član broj: 11245
Poruke: 219
*.telecom.ba.



Profil

icon Re: Učitavanje elemenata niza31.05.2004. u 14:15 - pre 213 meseci
Ok hvala ti,

Pokušaću ovo da prostudiram.
Inače jesam početnik, ali ovo sa dvije for petlje mi je poznato.
Jedino me malo buni ovo kada se čeka na unos podataka.


When you think everithing happens to you is so bad ....
remember that always could be even worse.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Učitavanje elemenata niza

[ Pregleda: 3062 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.