Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)

[es] :: Visual Basic 6 :: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)

[ Pregleda: 3316 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

filipc

Član broj: 22738
Poruke: 433
*.teleportgroup.net



Profil

icon Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 10:26 - pre 210 meseci
Imam nekoliko pitanja u vezi vb-a i nadam se da ce mi ih neko resiti ;

1.Kako kad kliknem na button da se pojavi msgbox koji ce mi reci koliko imam ram memorije?

2. Isto kad kliknem na 2 button da se pojavi CPU speed
3.Msgbox da kaze ime kompjutera i workgroup.
4.Windows version... i jos nesto o sistemu.


Napravio sam jednu formu i na njoj opcije checkbox kad se chekira npr. pojavi se clock.

To nije prob. to sam uradio nego kako da se taj setting snima , t.j. kad se sledeci put pokrene taj prog. da setting ostane isti?

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 25.05.2004. u 12:41 GMT]
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a 25.05.2004. u 10:40 - pre 210 meseci
Pogledaj TOP topic FAQ VB&ASP. Tamo imas link na API Guide. Skini ga sa neta (oko 2MB) i tu imas deklaracije API funkcija sa primerima. Tamo ces naci sve sto ti treba (pogledaj grupu Windows Information).

Evo, na primer, ime racunara

Code:

Private Const MAX_COMPUTERNAME_LENGTH As Long = 31
Private Declare Function GetComputerName Lib "kernel32" Alias "GetComputerNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
Private Sub Form_Load()
    Dim dwLen As Long
    Dim strString As String
    'Create a buffer
    dwLen = MAX_COMPUTERNAME_LENGTH + 1
    strString = String(dwLen, "X")
    'Get the computer name
    GetComputerName strString, dwLen
    'get only the actual data
    strString = Left(strString, dwLen)
    'Show the computer name
    MsgBox strString
End Sub

 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 10:54 - pre 210 meseci
Za cuvanje settingsa pretrazi malo ovaj forum. Bilo je ranije reci o tome. Mozes da cuvas u registryju, INI fajlu, XML fajlu, ...
 
Odgovor na temu

filipc

Član broj: 22738
Poruke: 433
212.200.108.*



Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 11:08 - pre 210 meseci
Za ovo ti puno hvala!

Nisam uspeo da nadjem nista za cuvabje settinga.
Molim te ako znas neki cod da ga ovde postujes.

Poz
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 11:18 - pre 210 meseci
Ukucaj u polje za pretragu INI i klikni na dugme Ovog foruma
 
Odgovor na temu

filipc

Član broj: 22738
Poruke: 433
212.200.108.*



Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 13:01 - pre 210 meseci
Ali ipak nisam sve uspeo...
Save setting mi i nije toliko bitan.
Da li mozes das mi postujes sourceve za msgbox koji pokazuje koliko imas ram , ... i ono sto sam pitao na pocetku?
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 13:04 - pre 210 meseci
Pa skini API Guide. Tamo imas sourcea koliko hoces. Imas i pretragu. Funkcije imas grupisane po oblastima. Pogledaj grupe Memory, Windows Information, ...
 
Odgovor na temu

filipc

Član broj: 22738
Poruke: 433
*.teleportgroup.net



Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 13:17 - pre 210 meseci
Skinuo sam i nasao odlican je ima mnogo sourceva
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 13:20 - pre 210 meseci
Citat:
filipc:Skinuo sam i nasao odlican je ima mnogo sourceva


Pa rekoh ti ja
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.htnet.hr



+8 Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 13:21 - pre 210 meseci
Slažem se da je dobar,onaj koji to izmisli je Genije.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)25.05.2004. u 13:25 - pre 210 meseci
Da bi se lakse snalazio u kodu koji koristi dosta APIja, najbolje je da napravis poseban modul u kome ces cuvati sve tipove, poseban modul za konstante i poseban modul za deklaracije funkcije. Naravno, sve mora biti deklarisano kao Public. Kasnije te module mozes da vuces kroz sve aplikacije i nema potrebe da radis copy/paste.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Nekoliko pitanja u vezi vb-a (System Info)

[ Pregleda: 3316 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.