Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zaokružuje mi decimalni broj??

[es] :: .NET :: Zaokružuje mi decimalni broj??

[ Pregleda: 3412 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Å tampanje RSS

Boolean

Član broj: 23068
Poruke: 42
*.net.vip.hr



Profil

icon Zaokružuje mi decimalni broj??18.05.2004. u 14:14 - pre 215 meseci
Problem je u sljedećem, kada pokušam update-ati na accessovu bazu tip decimal (u ovom slučaju cijena), on ga spremi u bazu zaokružen na cijeli broj.
U Access-ovoj tablici je currency tip podataka, a kod je sljedeci:

Dim newrow As DataRow
dim cijena as decimal=1020.57
newrow = Dskosarica1.Tables("kosarica").NewRow
newrow.Item("session_id") = Session.SessionID
newrow.Item("proizvod") = "WEGA® Flat Widescreen TV"
newrow.Item("kolicina") = 1
newrow.Item("cijena") = cijena
Dskosarica1.Tables("kosarica").Rows.Add(newrow)
OleDbDataAdapter1.Update(Dskosarica1)

Znaći ovaj podatak mi se upiše u tablicu kao: 1021,00
 
Odgovor na temu

markom
Marko Milivojević
Network Engineer
Google
Mountain View

Član broj: 18427
Poruke: 4227
*.lina.net

Sajt: https://markom.rs


+16 Profil

icon Re: Zaokružuje mi decimalni broj??18.05.2004. u 14:39 - pre 215 meseci
Možda malo far-fetched, ali ako je tip podatka Currency, to znači da Access čita format tog podatka iz sistemskoh podešavanja na Windowsu? Da li je tamo podešeno da Currency ima decimalna mesta ili ne?

Marko.
 
Odgovor na temu

swat
Milos Filipovic
Obrenovac

Član broj: 27215
Poruke: 1
80.93.237.*

ICQ: 527852
Sajt: [email protected]


Profil

icon Re: Zaokružuje mi decimalni broj??06.06.2004. u 11:41 - pre 214 meseci
ne marko to nikog nepitaj jer ces ispasti glup, i ti si mi neki haker
milos filipovic
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6025



+4622 Profil

icon Re: Zaokružuje mi decimalni broj??06.06.2004. u 12:05 - pre 214 meseci
Citat:
swat:ne marko to nikog nepitaj jer ces ispasti glup, i ti si mi neki haker

Kakav je sad ovo loš trip sa ovom porukom, čovek je dao savršeno validnu ideju u okviru problema za koji niko od nas nije umeo da ponudi konkretno rešenje. Ako ne umeš bolje, onda bar ne kritikuj i ne prozivaj...
A da je ideja ok, jeste, neko je na target mašini moga u regional settings da stavi custom podešavanja i da namesti currency na 0 decimala i to bi uticalo na Access. Možda (i verovatno) to ne utiče na Jet, ali je ideja sasvim na mestu.




Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

MAPJAH

Član broj: 21574
Poruke: 6
*.direcpceu.com



Profil

icon Re: Zaokružuje mi decimalni broj??03.08.2004. u 19:08 - pre 212 meseci
Postovanje,
imam sledeci problem, naime, kad racunam inverznu matricu u MathCad-u dobijam neke brojeve blizu nule. U kodu koji je napisan u C# dobijam nule. Da li neko zna kako radi Mathcad-ova funkcija za izracunavanje inverzne matrice, tacnije ono sto me najvise zanima, kad stavim da mi toleranicija u MathCad-u bude sto veca kako to utice na same brojeva, da li recimo nulu zameni sa nekim drugim brojem koji je priblizan nuli...
Unapred zahvalan MAPJAH

ps: tip podataka je decimal
Marica je System.Array

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Zaokružuje mi decimalni broj??

[ Pregleda: 3412 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.