Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi

[ Pregleda: 2708 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi09.05.2004. u 23:32 - pre 219 meseci
Ne znam kako da drugacije nazovem temu...

Imam promenljivu a (tipa String) i a := 'MainWindow.Label1.Caption'.
Moze li nekako da se tekst koji sadrzi promenljiva a tretira kao objekat, ukljucujuci i property (u ovom slucaju MainWindow.Label1.Caption) ?

Recimo, imam fajl serbian.lng i u njemu je linija :
Citat:
MainWindow.Label1.Caption := blablabla
,
i ja hocu da program prepozna o kom objektu je rec i da mu dodeli blablabla za navedeni property.

Pozdrav, Marko.
 
Odgovor na temu

neuromancer
Darko Todorovic

Član broj: 2889
Poruke: 120
*.info-net.co.yu

Jabber: neuromancer@elitesecurity.org
ICQ: 347089233


Profil

icon Re: Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi10.05.2004. u 09:02 - pre 219 meseci
Koliko mogu da primetim ti zelis da prevedes aplikaciju na neki drugi jezik, odnosno da omogucis prevod. Evo jedne ideje...

Napravis tekstualni fajl sa prevodima i uredis ga onako kako to tebi najvise odgovara. Zatim napravis proceduru koja ce se izvrsavati OnCreate i koja ima jednostavnu funkciju da ide i cita redom iz fajla prevode (za unapred setovani jezik iz registrija) i te prevode, odnosno stringove, dodeljuje objektima... evo primera...

ReadLn(f,s);
form1.label1.caption:=s;
ReadLn(f,s);
form1.Label2.caption:=s;
.
.
.
Do kraja koliko imas objekata. Naravno svi prevodi moraju biti poredjani pravilnim unapred utvrdjenim redosledom... Ovo mozes da stavis i u neki loop pa da ti kod bude osetno kraci...
poz
MacBook Pro or iMac (intel Core Duo edition) user wannabe!!!
Uz malo srece i malo vise para... heh...
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi10.05.2004. u 09:05 - pre 219 meseci
Da li je moguce da se uradi na onaj nacin kao sto sam gore napisao ?
 
Odgovor na temu

neuromancer
Darko Todorovic

Član broj: 2889
Poruke: 120
*.info-net.co.yu

Jabber: neuromancer@elitesecurity.org
ICQ: 347089233


Profil

icon Re: Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi10.05.2004. u 10:27 - pre 219 meseci
Citat:

i ja hocu da program prepozna o kom objektu je rec i da mu dodeli blablabla za navedeni property.


program ne moze sam da prepozna o kom je objektu rec, vec moras ti nekako da mu kazes, sto znaci da ponovo moras da pravis proceduru koja ce umesto onog mog da ide redom da u tekstualnom fajlu pronadje odgovarajuculiniju i da ponovo promeni caption. Ne postoji ni jedan automatski proces, vec dosta toga moras sam da odradis.

poz
MacBook Pro or iMac (intel Core Duo edition) user wannabe!!!
Uz malo srece i malo vise para... heh...
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi10.05.2004. u 11:21 - pre 219 meseci
OK, hvala.
 
Odgovor na temu

Pastor
Laslo Pastor
Novi Sad

Član broj: 6232
Poruke: 91
*.soyaprotein.com



Profil

icon Re: Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi19.05.2004. u 20:49 - pre 219 meseci
PA sve je to OK ali nerazumem petljanciju ako delphi vec ima alat za tako nezo onaj njegov Traslation re... (nesto)
Doduse ja bi voleo znati kako to radi ,ako neko moze da mi objasni bilo bi OK :-(
Za sada bez dobrog potpisa !
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Konvertovanje stringa u naziv nekog objekta na formi

[ Pregleda: 2708 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.