Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php , mysql & blob problem

[es] :: PHP :: php , mysql & blob problem

[ Pregleda: 2202 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jim Jackson
Veljko Sarac
Beograd

Član broj: 4456
Poruke: 97
*.sbb.co.yu



Profil

icon php , mysql & blob problem03.05.2004. u 16:59 - pre 199 meseci
Imam skriptu koja upisuje fotografije u bazu, a posle ih cita i prikazuje. Radi OK za manje fotgrafije (~15K), ali kod velcih (~300K) slika nastaju problemi (vrati mi samo trecinu fotografije). Setovao sam mu MAX_FILE_SIZE na 1000000, a time limit sam stavio na 0.

Ima li ideja?

Evo i koda:

Code:

<?php
if($_REQUEST["c"]=="g")
{
    set_time_limit(0);
    $conn = mysql_connect("local.linux", "veljko", "*****") or die ("Konekcija!");
    mysql_select_db("test") or die ("Baza!");

    $q = "select * from img where id=".$_REQUEST["id"];
    $res=mysql_unbuffered_query($q);

    $row = mysql_fetch_assoc($res);

    header("Content-Type: image/jpg");
    header("Content-Length: ".$row["size"]);
    echo $row["img"];
    mysql_close($conn);
    exit();
 }
 else if($_REQUEST["c"]=="s")
 {
    $conn = mysql_connect("local.linux", "veljko", "*****") or die ("Konekcija!");
    mysql_select_db("test") or die ("Baza!");

    $data = addslashes(fread(fopen($_FILES['slicica']['tmp_name'], "r"), $_FILES['slicica']['size']));
    $i = "insert into img set img='".$data."', size='".$_FILES['slicica']['size']."'";
    echo "<pre>".$i."</pre>";

    mysql_query($i) or die (mysql_error());
    mysql_close($conn);
 }
 else
 {
 ?>
<html>
<HEAD>
<TITLE>Slicica</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<FORM action="img.php?c=s" method="POST" enctype="multipart/form-data">
    <INPUT type="HIDDEN" name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000"/>
     <input type="file" name="slicica" /><br />
     <INPUT type="SUBMIT" value="Submit"/>
     <IMG src="" id="im"/>
</FORM>
</BODY>
</html>
 <?php
 }
 ?>
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: php , mysql & blob problem04.07.2004. u 17:38 - pre 197 meseci
da li si proverio kog ti je tipa/veličine blob polje u bazi u koje smeštaš sliku?

a usput, da li si siguran da ti to stvarno i treba? slika u bazi najčešće nije najoptimalnije rešenje...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: php , mysql & blob problem

[ Pregleda: 2202 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.