Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Trivialna stvar (Sistemski folderi)

[es] :: Visual Basic 6 :: Trivialna stvar (Sistemski folderi)

[ Pregleda: 3141 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nuntius
Jorda Melior

Član broj: 19897
Poruke: 8
*.dialup.blic.net



Profil

icon Trivialna stvar (Sistemski folderi)22.04.2004. u 21:51 - pre 224 meseci
Pozdrav svima...
Da li mi neko moze reci kako bi bio kod u VB ako ocu da npr. prokrenem neki program iz foldera u kom je instaliran windows (recimo notepad.exe).
E sad, ako je folder po default, tj. ako je na lokaciji "C:\windows" lako je napisati "Shell "C:\windows\notepad.exe", ali sta ako ne znam u kom je folderu... tj. ako je prilikom instaliranja OS-a izabrat neki drugi folder... kako onda? Pokusao sam sa %Systemroot%... nije islo. Pls Help!
Takodje mi nije jasno kako pokrenuti program koji se nalazi u istom folderu u kom i moj program. Cini mi se da komanda "shell "...\nekiprog.exe"" ne radi.

Unapred hvala...

[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 03.05.2004. u 16:15 GMT]
Nightwish - WishMaster
 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 955
*.metrohive.neobee.net.

Sajt: https://www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: Trivialna stvar:)22.04.2004. u 22:13 - pre 224 meseci
za programe iz windows-ovog folder mislim da bi radilo i shell "notepad.exe", a za programe iz foldera gde se nalazi i pokrenuti program, koristi Application.ExecutablePath (ili sl. se zove)

znaci shell Application.ExecutablePath + "\bla.exe"
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Trivialna stvar:)23.04.2004. u 10:26 - pre 224 meseci
shell App.Path + "\bla.exe"
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1345
*.as2532.sol.superonline.com



+104 Profil

icon Re: Trivialna stvar:)26.04.2004. u 21:02 - pre 224 meseci
Sve sistemske foldere mozes dobiti pozivanjem API funkcija. Trenutno nemam MSDN da bih ti rekao koja je (s*ebao mi se CD tako da ako je neko voljan da mi da diskove na kopiranje nek se javi), ali 1000% sam siguran da postoji funkcija. Ako je nadjem negde javicu
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
62.108.109.*

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Trivialna stvar:)27.04.2004. u 09:45 - pre 224 meseci
Imena funkcija govore sve :)

Code:

Private Declare Function GetSystemDirectory Lib "kernel32" Alias _
"GetSystemDirectoryA" (ByVal lpBuffer As String, ByVal nSize As Long) As Long
Private Sub Form_Load()
    Dim sSave As String, Ret As Long
    'Create a buffer
    sSave = Space(255)
    'Get the system directory
    Ret = GetSystemDirectory(sSave, 255)
    'Remove all unnecessary chr$(0)'s
    sSave = Left$(sSave, Ret)
    'Show the windows directory
    MsgBox "Windows System directory: " + sSave
End Sub


Code:

Declare Function GetWindowsDirectory Lib "kernel32" Alias _
"GetWindowsDirectoryA"  (ByVal lpBuffer As String, ByVal nSize As Long) As Long

 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Trivialna stvar (Sistemski folderi)

[ Pregleda: 3141 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.