Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brojanje karaktera u stringu

[es] :: MySQL :: Brojanje karaktera u stringu

[ Pregleda: 3455 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

utvara
Slobodan Utvić
Vivvo CMS lead developer, Spoonlabs
d.o.o. Beograd

Član broj: 677
Poruke: 87
*.sbb.co.yu

Jabber: utvara@elitesecurity.org
ICQ: 28140625
Sajt: utvara.blogspot.com


Profil

icon Brojanje karaktera u stringu20.04.2004. u 23:02 - pre 216 meseci
Da li nekom ima ideju kako da prebroim koliko karaktera 'x' imam u nekom polju? Baza je MySQL.

tnx. unapred utvara
 
Odgovor na temu

Dejan Topalovic
Dejan Topalović
Senior Oracle DBA & Senior PL/SQL
Developer, Erste Sparinvest (Erste
Bank), Vienna, Austria
Vienna

Član broj: 635
Poruke: 1374
*.1.14.vie.surfer.at

Sajt: www.baze-podataka.net


+2 Profil

icon Re: Brojanje karaktera u stringu21.04.2004. u 23:03 - pre 215 meseci
Koliko mi je poznato, MySQL nema integrisanu built-in funkciju za brojanje pojavljivanja znakova u nekom stringu (odnosno occurance), ali se moze sa malim trikom isto to postici:
Code:
SELECT LENGTH(t1.columnBLA) - LENGTH(REPLACE(t1.columnBLA, 'x', '')) AS broj 
FROM tabela t1;

To ti je osnova, a sad mozes da koristis razne varijante, recimo da dodas WHERE klauzulu, ili ako hoces da je case (in)sensitive, dodas LOWER() i tako to. Igraj se malo, isprobavaj
Inace, columnBLA ti je naziv kolumne (stupca, field-a) u tabeli u kojoj pretrazujes odredjenu vrijednost da bi saznao koliko puta se pojavljuje neki znak (u ovom slucaju je slovo x).
Ako ti nesto nije jasno, pitaj slobodno.
Blog - baze podataka
---------------------
Oracle OCP DBA (9i & 10g)
Oracle Database: SQL Certified Expert
Oracle OCP Developer
Certified MySQL DBA
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Brojanje karaktera u stringu

[ Pregleda: 3455 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.