Citat:
DSL: Evidentno je da je fool proof scenario zavrsen u konektorima, i to na obe strane.
Meni je veci rebus ovaj manji konektor, vise u mehanickom smislu...
Citat:
ademare: Moguce da u ovom debelom delu kod Micro USB-a ima nesto elektonike koja prepoznaje kako je okrenut Veliki USB ! I u MIcro USB uvek posalje kako treba.
Citat:
bakara: Koliko vidim sa slike, ovo nije mikro USB konektor vec USB C
On puni na obe strane, i to je normalno
Takodje mikro USB ne moze da se okrene na kontra stranu.
Citat:
veselinovic: tajna je u ovom:
Ni taj nije normalan/uobicajen/svakodnevni jer
- Nema metalni okvir, a na plasticnom "Jeziku" ima po 4 Pina (bakarna) sa OBE Strane.
Na svakoj strani te male plocice ima 4 pina.
Fol je da su donji i gornji pinovi ukrsteni, tako da je kako god okrenes dobro.
Citat:
veselinovic:
Slicno,
na konektoru kabla su dva para kontakata koji su ukrsteni .
Citat:
test1234:
Ipak je ovaj mali „mikro USB„ sa oborenim ivicama sa 5 pinova. A unutar telefona ima ono kolce koje prepoznaje kontra polaritet, ispravlja ga diodama i dozvoljava punjenje uz obaveštenje da nije baš originalan punjač.

Citat:
test1234:
A može i ovako pa okreći kolko hoćeš.

Citat:
PedjaZ: kako ne bi bilo daljeg nagadjanja (jer stvarno ima nekih pogrešnih) - brusilicu u ruke i udri po kablu,
ali prvo da skupimo pare da ti dotiramo, a stari kabal posle kod Božića&sinova da ne završi u komšiluku kod onih što "pale bakar" pa usmrde pola grada.
Citat:
PedjaZ:
Nikakva elektronika telefona, diode, kondenzatori - samo gajtani

----------------------------------------------
Ljudi, oznojio sam se, dok sam "Blankirao USB", sloj-po-sloj, mic po mic.
Ogolio sam mali konektor do kraja jer nisam verovao da nema nista ugradjeno u njemu,
makar od neke mikro-mikro SMD komponente, i NEMA.
Ogolio sam i USB-A stranu (veci konektor), ni tu nema nista, ama NISTA !
Uzas
- - - - - - - - - -
SVIMA cestitam, i zahvaljujem Vam se na ucescu u temi !
ja sam izgleda dovoljno glup, da i dalje NE razumem kako ukrsta napajanje, a kako ukrsta DATA ?
Ako u sve 4 kombinacije okretanja OBA konektora, taj kabl i dalje ispravno radi ?!
edgjb