Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prebacivanje sa weba u moju app

[es] :: .NET :: Prebacivanje sa weba u moju app

[ Pregleda: 1044 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.gprswap.mts.telekom.rs.



+5 Profil

icon Prebacivanje sa weba u moju app24.04.2024. u 14:43 - pre 25 dana i 19h
Zanima me sledece,kako mogu u vc sharpu,da prebacim podatke sa weba u moju vc sharp aplikaciju?Hocu da kada mi ucita sa sajta uplatnicu za razne takse sa mup sajta,te podatke iskopiram u moju formu aplikacije.Jel to izvodljivo?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12851



+4784 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app24.04.2024. u 14:50 - pre 25 dana i 19h
Citat:
popmilan76:
Zanima me sledece,kako mogu u vc sharpu,da prebacim podatke sa weba u moju vc sharp aplikaciju?Hocu da kada mi ucita sa sajta uplatnicu za razne takse sa mup sajta,te podatke iskopiram u moju formu aplikacije.Jel to izvodljivo?

Jeste izvodljivo ali nisi dao dovoljno informacija. Kako dobijas te podatke (neki url, rest api, sta?), u kom su formatu i kako zelis da prikazes podatke u formi i sta imas/koji deo je zapeo.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app24.04.2024. u 16:10 - pre 25 dana i 17h
To je sajt za pravljenje uplatnica za licne karte,pasose i slicno...preko e plati...I tu imam generisanu uplatnicu za razne takse...gde je ime,prezime,adresa,ziro racun,primalac,iznos i poziv na broj....
 
Odgovor na temu

djux66
Beograd

Član broj: 66577
Poruke: 77
*.amres.ac.rs.

Sajt: www.mmveriga.co.rs


+9 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app25.04.2024. u 08:21 - pre 25 dana i 1h
Probaj da li možeš webview2 da staviš na formu pa eventualno da korisnik odradi kreiranje uplatnice preko sajta a ti da parsiraš krajnji html uplatnice?
Evo ti primer

[Ovu poruku je menjao djux66 dana 25.04.2024. u 15:10 GMT+1]
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app25.04.2024. u 14:50 - pre 24 dana i 19h
Ok,pogledacu primer...I mislio sam da odradim kreiranje preko sajta,pa samo da uzmem podatke sa sajta mupa,i prebacim kod mene u aplikaciju?
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app25.04.2024. u 15:28 - pre 24 dana i 18h
Video sam ,možda je to što meni treba,možda i bolje,samo je pravljeno u nekom mladjem Visual Studiju,jel može ovo u VS2008?Mada,ovaj htmlagilitypack i ne moze u 2008,pretpostavljam...

[Ovu poruku je menjao popmilan76 dana 25.04.2024. u 18:38 GMT+1]
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2726



+701 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app25.04.2024. u 20:35 - pre 24 dana i 13h
Misliš na praznu uplatnicu ili potvrdu o realizovanoj uplati?

Ako hoćeš samo da generišeš personalizovanu uplatnicu, možeš negde da nađeš algoritam kojim se određuje recimo poziv na broj, pa da uplatnicu generišeš sam plus dodaš i QR kod preko NBS IPS QR generatora.

Koliko znam, uplatnice preko eUprave ne moraju da se generišu preko ličnog naloga, znam da ih generišu i agencije kod kojih mogu da se odrade plaćanja taksi i sl. (recimo, može da se uradi kod ovih što rade tehnički pregled i osiguranje vozila, jer se uplatnica generiše na osnovu lične karte ili čak samo JBMG).
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app25.04.2024. u 20:53 - pre 24 dana i 13h
Da,sve je to tacno,al svi generisu preko e plati,preko njihovog sajta...Ne bih smeo da se igram sa tim,bojim se da ne bude sto pogresno...pa mi je najsigurnije preko weba.Mislim na generisanu uplatnicu,ne na praznu...Mogu i preko qrcoda,al tu nemam ime i prezime uplatioca,a i malo mi je komplikovanije...
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app26.04.2024. u 18:55 - pre 23 dana i 15h
Da još malo pojasnim,kada generišem uplatnicu sa svim podacima,želim da izdvojim poziv na broj,tj kada idem na source,hoću ovaj podatak da ubacim kod mene?

<label class='referenceNumber'>
71005216079767101990G00

Poziv na broj,tj reference number?
 
Odgovor na temu

bokinet

Član broj: 29844
Poruke: 575



+50 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app03.05.2024. u 22:39 - pre 16 dana i 11h
Bitno je da pokupis HTML koji je generisan od strane MUP-a.
Kada imas celokupan sadrzaj onda lepo krenes sa parsovanjem tog HTML koristeci recimo XML (HTML) DOM objekat kako bi nasao to sto ti treba preko tagova i vrednosti. Dakle na datom primeru node sa imenom (name) label koji sadrzi class (classname) referenceNumber, kada nadjes taj node onda uzimas vrednost tog Node-a tj. innerText.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app04.05.2024. u 07:56 - pre 16 dana i 2h
Da,ali ta generisana uplatnica,nije html,vec api...i ne znam kako to da radim...pokusao sam i preko web browser kontrole,ali ona prijavljuje skript gresku,nece da otvori stranicu...Link za uplatnicu je
https://plati.euprava.gov.rs/api/Payment/PaymentSlips
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2726



+701 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app08.05.2024. u 08:34 - pre 12 dana i 1h
Za API ne znam šta vraća od podataka, ali link koji si ostavio ne funkcioniše ako korisnik nije ulogovan ili nema API ključ.
Drugo, teško da može u prastaroj verziji da se uradi, zahteva se maltene najnovija verzija TLS-a (mada proveri, za svaki slučaj, koja se verzija SSL-a ili TLS-a traži).

I očigledno ne razumeš šta je API čim pominješ da generisana uplatnica nije HTML, već API, a API može da vrati i HTML, ne mora da bude običan tekst, JSON ili XML.

Ovde su dali neke "korisne linkove" u vezi API servisa, ali kako je navedeno, podaci se vraćaju u JSON formatu: https://euprava.gov.rs/usluge/7558

Pitanje je da li ta tvoja aplikacija uopšte "razume" JSON format, koji je standardizovan tek 2013. godine, iako je specifikacija postojala negde 2006. godine.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app08.05.2024. u 17:00 - pre 11 dana i 17h
Mozda se nisam dobro izrazio,a i ne razumem bas kako to funkcionise...za e plati ne trazi se logovanje,to je javni pristup,a kljuc svakako nemam...Kad sam napisao da nije html,mislio sam da nije klasican link,vec nekakav apiend...Nista hvala,ako nije moguce to u vs 2008,a nemam mogucnosti za koriscenje drugih vs ,bar ne u firmi...
 
Odgovor na temu

djux66
Beograd

Član broj: 66577
Poruke: 77
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.mmveriga.co.rs


+9 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app08.05.2024. u 20:25 - pre 11 dana i 13h
Citat:
popmilan76:
Da još malo pojasnim,kada generišem uplatnicu sa svim podacima,želim da izdvojim poziv na broj,tj kada idem na source,hoću ovaj podatak da ubacim kod mene?

<label class='referenceNumber'>
71005216079767101990G00

Poziv na broj,tj reference number?


Pošto ti svaki html tag ima closing tag na kraju, onda ti je to prosto izvlačenje texta između 2 taga.
Ako ti je ovo deo html-a:
Code:
var html = @"<label class='referenceNumber'>
    22003629069807101020G0B
</label>";

Onda možeš da napraviš string extension metod npr. ovako
Code:
    public static class StringExtensions
    {
        public static string Between(this string value, string start, string end)
        {
            int startIndex = value.IndexOf(start);

            if (startIndex < 0)
                return string.Empty;

            int adjustedStartIndex = startIndex + start.Length;
            int endIndex = value.IndexOf(end, adjustedStartIndex);

            if (endIndex < 0)
                return string.Empty;

            return value.Substring(adjustedStartIndex, endIndex - adjustedStartIndex);
        }
    }

Pa da onda pozoveš ovako
Code:
            var start = @"<label class='referenceNumber'>";
            var end = @"</label>";

            Console.WriteLine(html.Between(start, end).Trim());


 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app09.05.2024. u 16:28 - pre 10 dana i 17h
To razumem,al kako da na osnovu te generisane uplatnice,prikazem taj html....S tim sto ga prikazujem ne u mojoj aplikaciji,pomocu web kontrola,vec na njihovom sajtu....
 
Odgovor na temu

djoka_l
Beograd

Član broj: 56075
Poruke: 3459

Jabber: djoka_l


+1464 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app09.05.2024. u 18:45 - pre 10 dana i 15h
Nema teorije da to uradiš, suviše mnogo stvari ne znaš.

Možda je bolje da se koncentrišeš na generisanje poziva na broj.

71005216079767101990G00

Ovaj broj se sastoji od 4 elementa

71 - kontrolni broj po modulu 97

0052 - cifre predtavljaju šifru opštine, konkretno ovo je šifra za Kruševac https://porezionline.rs/obrasci.php?pID=30222

1607976710199 - matični broj onoga ko plaća za dokument

0G00 - ovo stalno dodaju na poziv na broj kada se plaća MUP-u, možda znači da je G građanin, nemam pojma

Proveri na cekos sajtu da ubaciš ovaj broj bez vodećeg kontrolnog broja i dobiješ 71 https://www.cekos.rs/kontrolni-broj-modul-97

Još samo da naučiš kako se računa kontrolni broj po modulu 97, i za 5-6 godina imaš gotov softver

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

mjanjic
Šikagou

Član broj: 187539
Poruke: 2726



+701 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app10.05.2024. u 17:51 - pre 9 dana i 16h
Citat:
popmilan76:
Mozda se nisam dobro izrazio,a i ne razumem bas kako to funkcionise...za e plati ne trazi se logovanje,to je javni pristup,a kljuc svakako nemam...Kad sam napisao da nije html,mislio sam da nije klasican link,vec nekakav apiend...Nista hvala,ako nije moguce to u vs 2008,a nemam mogucnosti za koriscenje drugih vs ,bar ne u firmi...


Ako nemaš API ključ, kako misliš da ti to radi sigurno i za recimo mesec dana?
Čak i da nabudžiš svoju aplikaciju da sada može iz HTML-a da izvuče te podatke, šta ako na sajtu promene izgled stranice i samo par HTML tagova, tako da ti aplikacija dobija pogrešne podatke ili ne dobije ništa?


Jedan od (ispravnih) načina, ako nećeš da radiš preko API-ja, je da recimo koristiš Selenium drajver za Chrome/Edge/Firefox, preko koga preko koda otvoriš link, popuniš polja i pokupiš rezultat.
Recimo, tako radi ona Python skripta za kreiranje Eset trial ključeva, da ne moraš ručno da se registruješ kod njih na sajtu i odradiš sve ostalo, pa pogledaj kako su to odradili. Nisam siguran da iz VS2008 možeš da uradiš nešto tako, ali možda možeš da pozoveš recimo Python skriptu da to odradi i da vrati određene podatke.
Blessed are those who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.
 
Odgovor na temu

popmilan76

Član broj: 295089
Poruke: 1347
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Prebacivanje sa weba u moju app10.05.2024. u 20:10 - pre 9 dana i 13h
API kljuc ne mogu svakako da nabavim,a i vrlo verovatno da ne mogu to uopste uraditi iz VS 2008 ne bilo koji nacin...Hvala svakako svima.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Prebacivanje sa weba u moju app

[ Pregleda: 1044 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.