Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)

[ Pregleda: 2669 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
194.106.186.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)17.04.2004. u 23:27 - pre 223 meseci
Pozdrav svima,
napravio sam toolbar za IE u Delphi-ju i imam jedno problemce.
Kako da omogucim komponentama toolbara da koriste XP-ove vizuelne teme?
Tacnije, kako da dugme na toolbaru izgleda u XP-fazonu.
Kod obicnih aplikacija radi ono sa dodavanjem XP manifesta kao resurs na kraj fajla, ali ovde ne funkcionise :(

Hvala unapred
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)18.04.2004. u 23:31 - pre 222 meseci
E, ajde daj malo koda: I za jedno (toolbar), i za drugo ("XP fazon"). A ja evo postujem (mozda vec znas) kod za dodavanje "tastera" u IE:
Code:

Procedure CreateExplorerButton(Path: String); 

Const Tagit = '\{10954C80-4F0F-11d3-B17C-00C0DFE39736}\'; 
Var Reg : TRegistry; 
Path: String; 
Path1: String; 
Merge: String; 
Begin 

Path := 'c:\your program path'; 

Reg := TRegistry.CReate; 
try 
With Reg Do 
Begin 
RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE; 
Path1 := 'Software\Microsoft\Internet Explorer\Extensions'; 
Merge := Path1 + Tagit; 
OPenKey(Merge,True); 
WriteString('ButtonText','ButtonText'); 
WriteString('MenuText','Tools Menu Item'); 
WriteString('MenuStatusBar','Run Script'); 
WriteString('ClSid','{1FBA04EE-3024-11d2-8F1F-0000F87ABD16}'); 
WriteString('Default Visible','Yes'); 
WriteString('Exec',Path+'\ProgramName.exe'); 
WriteString('HotIcon',',4'); //mouseover ikona
WriteString('Icon',',4');  //ikona

end 
Finally 
Reg.CloseKey; 
Reg.Free; 
End; 
//ja sam morao da menja CLSID, nije 'teo sa ovim starim

 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
195.252.103.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)18.04.2004. u 23:55 - pre 222 meseci
nisi me razumeo, ja ne umem da nabacim XP fazon :)
za toolbar pogledaj http://www.euromind.com/iedelphi ako hoces u delphiju ili imas u MSDN Library-ju topic za dodavanje band objects-a za c++

pozdravi
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)20.04.2004. u 15:26 - pre 222 meseci
Hvala, pogledacu... Sad sam ukapirao da ne znas XP style... ok, ne znam ni ja :)
Svejedno, eto Vam kod (svima kojima treba) da ubacite "taster" na IE...
 
Odgovor na temu

kefalo
Banjaluka, RS, BiH

Član broj: 18959
Poruke: 263
*.teol.net

ICQ: 178873696
Sajt: home.blic.net/mozlas


+6 Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)21.04.2004. u 15:14 - pre 222 meseci
ne znam da li cu pomoci, ali vrijedi pokusati ;)
sa jednog bug-ovog cd-a sam installirao winxp komponentu, za delphi6 (koristim je i na d7) i sa njom nemam problema oko xp style-a programa... jel imate tu komponentu? koji delphi koristite?
ako ne nadjete na netu tu komponentu, javite da je ovde okacim ili sibnem na mail... nije velika ;)

pozdrav
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)22.04.2004. u 01:56 - pre 222 meseci
bolje okači negde, možda ima više zainteresovanih.

ako nemaš gde, daj meni, ja ću..
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.ptt.yu.

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)22.04.2004. u 07:57 - pre 222 meseci
Da, imam i ja tu komponentu za D6 i starije, ali zar sa D7 vec ne dolazi komponenta koja radi to isto ?!
 
Odgovor na temu

kefalo
Banjaluka, RS, BiH

Član broj: 18959
Poruke: 263
*.teol.net

ICQ: 178873696
Sajt: home.blic.net/mozlas


+6 Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)22.04.2004. u 14:49 - pre 222 meseci
pa za delphi 7 nije neophodna... mada ima stvari(ja sam se susretao) koje ne rade dobro bez te komponente.
probaj da je stavis... pa javi jel radi
 
Odgovor na temu

Bojan Kopanja
Bojan Kopanja
Senior Web Developer, ZeusSoftware
Stara Pazova

Član broj: 6155
Poruke: 507
*.ptt.yu.

ICQ: 346697685
Sajt: www.zeussoftware.rs


Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)24.04.2004. u 13:32 - pre 222 meseci
Evo je ta komponenta sa BUG-ovog CD-a, pa ko ima starije verzije Delphija ( starije od verzije 7 ) neka je skine i ne bi trebao da ima problema sa Windows XP-om ...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
194.106.186.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)24.04.2004. u 13:41 - pre 222 meseci
vidi, nije problem u normalnim aplikacijama. treba samo da se doda kao resurs manifest fajl (ili odvojeno), sto je upravo ono sto ta komponenta radi. sa te strane je sve ok. problem je kad napravis COM objekat da ga sibnes u IE. onda moz da stavljas resurse kolko hoces - nema vajde :)
naso sam na newsgrupi da treba jos nesto da se definise, al to je u c++ i nesto nece da se skine ?!
a u delphi 7 imas tu komponentu pod win32 i zove se XP valjda

pozdravi
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Toolbar za IE. Znam da ga napravim, al ima tu... :)

[ Pregleda: 2669 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.