Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PLAĆENA podrška početniku za rješavanje ELEMENRARNIH problema. ATMEGA 16/32, jezik 'C'

[es] :: Elektronika :: Mikrokontroleri :: PLAĆENA podrška početniku za rješavanje ELEMENRARNIH problema. ATMEGA 16/32, jezik 'C'

[ Pregleda: 296 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Katja_Zap
Grad

Član broj: 37817
Poruke: 100
*.connect.netcom.no.



Profil

icon PLAĆENA podrška početniku za rješavanje ELEMENRARNIH problema. ATMEGA 16/32, jezik 'C'28.04.2021. u 12:52 - pre 3 meseca




Početnik. Gubim vrijeme i energiju na probleme koji su mi nerješivi, a za osrednjeg programera su - boza.

Tražim PLAĆENU podršku, za rješavanje meni bezizlaznih situacija. Dakle, potrebno je samo da se problem 'otčepi', pa ja nastavljam rad samostalno.

Ne očekujem da mi neko "uspe" znanje u glavu. Samo da savjetom otkloni zastoj.

Npr. u aktuelnom primjer-kodu sam imao nekih 9 grešaka, koje sam sveo na jednu ( "xy" undeclared. First use in this function). Tu sam potpuno zaribao. Dalje neće pa neće, i pored "bezbroj" pokušaja.

Kontakt na p.p.


 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15437
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: mysql.rs


+2342 Profil

icon Re: PLAĆENA podrška početniku za rješavanje ELEMENRARNIH problema. ATMEGA 16/32, jezik 'C'28.04.2021. u 13:02 - pre 3 meseca
pa lepo ti pise, XY ti je undeclared ako je u pitanju varijabla, nisi tu
varijablu definisao ... svaku varijablu koju koristis moras da definises
... ako mislis da si je definisao, onda je nisi definisao valjanu u
okviru scope-a gde je koristis ... ako su ti problemi takvog tipa ne
vredi ti placena podrska, mora naucis programski jezik koji koristis i
mora naucis da programiras... ovo je pitanje sintakse

https://www.w3schools.in/c-tutorial/variable-scope/
 
Odgovor na temu

sdurut
Mašinbravar

Član broj: 76787
Poruke: 595



+49 Profil

icon Re: PLAĆENA podrška početniku za rješavanje ELEMENRARNIH problema. ATMEGA 16/32, jezik 'C'28.04.2021. u 17:09 - pre 3 meseca
Učenje osnova C jezika na mikrokontrolerima je po meni pogrešan i teži put. Prvo savladati ANSI C na PC-ju pod windowsom ili Linuxom svejedno. Onda preći na C++ takođe na PC-ju. Zadnja faza je primana C jezika na mikrokontrolerima.
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15437
*.com
Via: [es] mailing liste

Sajt: mysql.rs


+2342 Profil

icon Re: PLAĆENA podrška početniku za rješavanje ELEMENRARNIH problema. ATMEGA 16/32, jezik 'C'28.04.2021. u 17:17 - pre 3 meseca
zavisi sta je cilj, vecina ucesnika ove teme ovde je ucila C na desktop
racunarima sa manje rama nego moderni mikrokontroleri i sa sporijim
alu-om nego danasnji miikrokontroleri tako da ucenje C-a na
mikrokontroleru, na lego kockama ili na desktop je isti .!. ..

1. treba naucis tipove podataka, mozes da ih naucis i na papiru ali mora
ih naucis ... to je 3 dana posla, ako nisi u stanju to da savladas za 3
dana manes se programiranja

2. treba naucis programiranje, osnove, i to moze i na papiru da se
nauci, osnove mogu da se savladaju za mesec dana, sve ostalo, ceo zivot

3. treba naucis sintaksu C-a, to vec mora da mozes da probas na necemu..
dal ce bude mcu ili cpu, dal ce ima gui ili nece ima gui who gives a ...
zgodno da imas neko valjano okruzenje, veliki problem kod popularnih
"okruzenja za pajsere" je sto nisu ni za .!. ... cak ni uber skupa
okruzenja za profesionalce nisu ni za .!. (IAR, KEIL i ekipa, ostali su
negde u osamdesetim :( ) .. mbed nije los mada medi ide na ganglije to
sve on-line, stm ima odlican sada gemist od cube+atolic = cubestudio i
to je od svega medju najboljima .. atmel studio nije los, ne znam sta mu
je microchip uradio i dal zivi i dalje i kako zivi ..

p.s. kakve veze c++ ima sa ovim? i zasto bi ucio c++ pre c-a na mcu ?!
 
Odgovor na temu

goran_68

Član broj: 89012
Poruke: 894
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+79 Profil

icon Re: PLAĆENA podrška početniku za rješavanje ELEMENRARNIH problema. ATMEGA 16/32, jezik 'C'29.04.2021. u 08:43 - pre 2 meseca
Što ne potražiš savet ovde pa da pomognemo i tebi i još nekom ko možda ima slične probleme?
Postavi kod ili deo koda koji te muči, daj šemu po kojoj radiš i biće rešenja. Pogledaj koliko je tema ovde postavljeno i uglavnom su odgovori i pomoć stizali.
gorankg
 
Odgovor na temu

[es] :: Elektronika :: Mikrokontroleri :: PLAĆENA podrška početniku za rješavanje ELEMENRARNIH problema. ATMEGA 16/32, jezik 'C'

[ Pregleda: 296 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.