Imam neki uredjaj za televiziju, i kada se ukljuci/iskljuci elektricni kotao od 6 KW, taj box za TV se rebutuje.
Na isti taj produzni kabal je ukljucen i SBB modem za net i D3 za TV i oni se ne rebutuju, kao ni sam TV.
E sada mene interesuje da li je samo taj uredjaj delimicno neispravan ili previse osetljiv na promene napona, ili je problem u naponskoj mrezi u stanu.
I da li ovo moze se resi sa nekim jednostavnim uredjajem za peglanje napona, ili mora UPS?
Koliko sam razumeo, na produznom je taj box, sbb modem, tv itd. Koliko znam nema produznog za toliku snagu. Ja bih probao neki drugi ispravljac za taj box ako je napajanje odvojeno.
To su sve sacuvaj Boze ispravljaci.
Mozda bi resio problem dodavanjem elektrolit kondenz bar 3300uF 10V na izlaz ispravljaca. Mozda bi radilo ukoliko nema neki bug oko primara u ispravljacu pa zatrokira kod blage promene napona u mrezi.
Treba postaviti tri RSO-a, za svaku fazu po jedan, u napajanje grejača bojlera, da pokupi varnice sa termostata. A može i jedan na ulaz ispravljača, za svaki slučaj.
Ko je još video da se veliki potrošači priključuju na produžni kabl.
Nije ni čudo što se povećava broj paljevina zbog grejalica i kojekakvih čudesa na kekeljavim produžnim.
--
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
Ma nešto tu oko žica ne valja ' priljučivanje kotla ' Proveri da nije nagorela nechrome-extension://mhjfbmdgcfjbbpaeojofohoefgiehjai/index.htmlka na klematoru ....
mrkabrka:
Ma nešto tu oko žica ne valja ' priljučivanje kotla ' Proveri da nije nagorela nechrome-extension://mhjfbmdgcfjbbpaeojofohoefgiehjai/index.htmlka na klematoru ....